Nyheter

LESU ETF investerar i företag som är trendledande inom ESG

Publicerad

den

Lyxor MSCI USA ESG Trend Leaders (DR) UCITS ETF – Acc (LESU ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra MSCI USA Select ESG Rating och Trend Leaders Net Return USD Index. Indexet är utformat för att representera resultat för företag som har en robust ESG-profil i förhållande till sin sektor, liksom en positiv trend för att förbättra den profilen.

Det är baserat på moderindex, MSCI USA Index, som täcker stora och medelstora aktier på den amerikanska marknaden. Företag från ESG-känsliga sektorer eller vars produkter eller aktiviteter har potential för negativ social eller miljöpåverkan undantas.

Beskrivning av Lyxor MSCI USA ESG Trend Leaders (DR) UCITS ETF – Acc

Lyxor MSCI USA ESG Trend Leaders (DR) UCITS ETFAcc investerar i aktier med fokus Social / Miljö, USA. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala utgiftskvoten uppgår till 0,15% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Lyxor MSCI USA ESG Trend Leaders (DR) UCITS ETFAcc har 103 miljoner GBP i förvaltning. Denna ETF är äldre än 3 år och har sitt säte i Luxemburg.

MSCI USA Select ESG Rating & Trend Leaders index spårar företag med en robust ESG-profil i förhållande till sin sektor och en positiv trend att förbättra denna profil. Indexet är baserat på MSCI USA Index, som täcker amerikanska stora och medelstora aktier. Företag från ESG-känsliga sektorer eller deras produkter eller aktiviteter som kan ha en negativ inverkan på samhället eller miljön undantas.

Handla LESU ETF

Lyxor MSCI USA ESG Trend Leaders (DR) UCITS ETFAcc är en europeisk ETF. Denna börshandlade fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Denna ETF har gått upp i Amundi MSCI USA ESG Leaders Extra UCITS ETF DR USD (A) (MWOK).

Noteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLESU
Borsa ItalianaEURUESG
London Stock ExchangeGBPLESU
London Stock ExchangeUSDUESG
XETRAEURLESU

Största innehav

Denna ETF använder fysisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan återspeglar ETF:ens innehav jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %Sector
MICROSOFT CORPUSD9.69%Informationsteknologi
ALPHABET INC-CL CUSD3.92%Kommunikation
ALPHABET INC-CL AUSD3.86%Kommunikation
TESLA INCUSD2.45%Sällanköpsvaror
NVIDIA CORPUSD2.29%Informationsteknologi
VISA INC-CLASS A SHARESUSD2.1%Informationsteknologi
PROCTER & GAMBLE CO/THEUSD1.77%Konsumtionsvaror
HOME DEPOT INCUSD1.76%Sällanköpsvaror
COMCAST CORP-CLASS AUSD1.37%Kommunikation
ADOBE INCUSD1.31%Informationsteknologi

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version