Nyheter

Legalisering i New York ger stöd till cannabisfonderna

Publicerad

den

Redan heta börshandlade fonder, som HANetfs Medical Cannabis and Wellness ETF (CDBX) kan få mer politiskt stöd. Detta efter New Yorks guvernör Andrew Cuomo på måndagen sa att Empire State kommer att legalisera marijuana för vuxna. New York skulle då bli den sextonde delstaten som gör det. En legalisering i New York ger stöd till cannabisfonderna.

Cannabisrelaterade börshandlade fonder har klättrat på förväntningarna att de gynnsamma valresultaten skulle kunna driva landet mot att legalisera försäljning av fritidsmarijuana. De senaste senatresultaten från Georgia kommer efter att marijuana-propositioner på statsnivå blev obesegrade på valdagen.

Cannabisföretag som Rebelle är redo att slå tillbaka

”Från början har Rebelle handlat om att främja tillväxt i samhällen som har oproportionerligt påverkats av kriminaliseringen av cannabis,” säger Marcus Williams, vice ordförande för Rebelle. ”Det är vårt hopp att guvernör Cuomo är seriös om att arbeta med lagstiftare för att anta lagstiftning som legaliserar cannabis och demonterar arvet från narkotikakriget. Förutom att öka intäkterna och låta fler resurser ägnas åt samhällen som oproportionerligt påverkas av kriget mot narkotika, hoppas vi att lagstiftare också arbetar för att säkerställa industrin.

Den globala cannabismarknaden förväntas växa till 630 miljarder dollar fram till 2040. Detta jämfört med bara 12 miljarder dollar idag. Cannabisindustrin förväntas utvidgas till en hampa-härledd CBD-produktmarknad på 22 miljarder dollar 2022, en ökning från 591 miljoner dollar 2018. Framöver förväntas Kanadas cannabisindustri växa sex gånger i marknadsvärde 2026, upp från 1,6 miljarder dollar 2018.

Rebelle VD Charlotte Hanna tillade att. ”förutom att se till representanter från stater där cannabisanvändningen har legaliserats, anser vi också att lagstiftare bör nå ut till medlemmar i branschen, särskilt siffror från minoritets- och kvinnoägda företag. New York har potential att skapa en verkligt rättvis marknadsplats, en som lånar från och förbättrar de modeller som banat väg för stater som Massachusetts. ”

Hur investera i cannabissektorn?

Investerare kan få tillgång till cannabisindustrin genom HANetfs Medical Cannabis and Wellness ETF (CDBX). Denna ETF består av nio undersektorer i medicinsk cannabis-, hamp- och CBD-industrierna.

Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (som är noterat på LSE-, XETRA- och SIX-börserna), spårar ett reglerbaserat medicinsk cannabis- och wellness-aktieindex från Solactive. Indexet består av börsnoterade företag som bedriver laglig affärsverksamhet i nio tematiska undersektorer i medicinsk cannabis, hampa och CBD-industrier.

The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) handlas i dag på flera olika börser. Till exempel London Stock Exchange, Deutsche Boerse (Xetra) och Borsa Italiana och kan handlas i GBP, USD och EUR. Det går att handla andelar i The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version