Nyheter

Ledande fondförvaltare kommenterar söndagens Super Bowl

Publicerad

den

Aaron Fischer, som förvaltar den ledande sports betting ETFen kommenterar söndagens Super Bowl, som är den största bettingdagen på året för amerikansk sport.

Den här söndagen kommer att se miljontals amerikanska stämma in i söndagens Super Bowl, den 56e Super Bowl. Det här är klimaxen på den amerikanska fotbollssäsongen, med tittarsiffror som tidigare toppade 100 miljoner. Det betyder också att det är den största bettingdagen på året för amerikansk sport. På grund av den ökade legaliseringen av sportvadslagning i USA kommer årets vadslagning att vara större än någonsin.

Aaron Fischer, medgrundare av Fischer Sports Betting & iGaming UCITS ETF (BETS) kommenterar:

”Superbowl spelas denna söndag (13 februari) mellan LA Rams och Cincinnati Bengals. Som vanligt är Superbowl årets största vadslagningsdag för amerikansk sport och i år kommer inte att vara något undantag med betydligt fler delstater som erbjuder lagliga sportvadslagning för första gången (25 delstater har legaliserat sportvadslagning med 21 delstater som för närvarande tar vadslagning. Senaste år satsade 23,2 miljoner människor i USA 4,3 miljarder dollar på spelet mellan Chiefs och Buccaneers, vilket var en ökning med 63 % jämfört med föregående år. 31,5 miljoner amerikaner förväntas satsa mer än 7,6 miljarder dollar på Super Bowl i år, ett enormt hopp över fjolårets rekordsiffror, enligt American Gaming Association

Med den enorma ökningen av sportvadslagning i USA rekommenderar vi att investerare får exponering mot Fischer Sports Betting och iGaming ETF som kallas BETS. ETF:en lanserades förra året under toppen av branschvärderingar. Sedan första kvartalet 2021 har sektorn minskat med 57 %. Vår ETF lanserades i mitten av 2021 och har minskat med cirka 25 %. Det är den perfekta tiden att återbesöka ETF:n med en mer attraktiv värdering och kommande positiva katalysatorer i form av mycket stark Superbowl Betting-data.

Intäktsdata har varit bättre än väntat med analytiker som uppgraderar branschens uppskattningar för 2025 med 75 % från 12 miljarder USD i april 2020 till 21 miljarder USD i november 2021. De förväntar sig långsiktiga industriintäkter på 30 miljarder USD baserat på förväntad legalisering (i vissa stater) eller 67 miljarder USD om fullständig legalisering (i alla delstater).

Data från New Jersey har varit stark med utgifter för sportvadslagning per vuxen på $91 jämfört med $57 i Storbritannien och $75 i Australien. iGaming är också högre i New Jersey på $171 per vuxen jämfört med $92 i Storbritannien.

Men med mer optimistiska intäktsdata investerar företag kraftigt för att ta marknadsandelar. Under 2021 förväntas DraftkIngs att förlora 700 miljoner dollar på EBITDA-nivå, Caesars 460 miljoner dollar, Bet MGM 460 miljoner dollar och Fanduel på 360 miljoner dollar. Marknadsföringsutgifterna förväntas också bli större 2022, och Draftkings spenderar 1,2 miljarder USD mot 900 miljoner USD 2021. Bet MGM siktar på att spendera 25 % mer 2022 med 500 miljoner USD i marknadsföring mot 400 miljoner USD 2021.

Vi ser dock en väg till lönsamhet med Bet MGM som förväntas nå positiv EBITDA mot slutet av 2023.

M&A-aktiviteten var stark under 2020-21 och vi förväntar oss att samma trend kommer att fortsätta under 2022 då större B2C-operatörer försöker fånga mer av värdekedjan genom vertikal integration. Vi ser några av ”plock- och spadföretagen i Europa som de främsta kandidaterna.”

Har du koll på Super Bowl indikatorn?

Handla BETS ETF

Fischer Sports Betting & iGaming UCITS ETF ‘BETS’ strävar efter att erbjuda exponering mot den snabbt växande globala sportspel- och iGaming -industrin.

HANetf Fischer Sports Betting & iGaming UCITS ETF Acc (BETS ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version