Nyheter

Lagstiftare i Ohio lägger fram förslag om att legalisera marijuana

Publicerad

den

Lagstiftare i Ohio lade under fredagen formellt fram ett förslag, en proposition om att legalisera marijuana, både innehav, produktion och försäljning av marijuana. Detta är den första insatsen i sitt slag av delstatens lagstiftare. Detta kommer när aktivister driver ett separat omröstningsinitiativ som effektivt skulle tvinga lagstiftaren att överväga liknande cannabisreformer.
.
Reps. Casey Weinstein (D) och Terrence Upchurch (D) lämnade in proposition, veckor efter att ha spridit ett memo till kollegor för att bygga stöd för åtgärden.

Den 180-sidiga propositionen skulle legalisera innehav av upp till fem ounce cannabis för vuxna 21 och äldre och tillåta dem att odla upp till 12 plantor för personligt bruk. Den innehåller också bestämmelser om att avskaffa tidigare fällande domar för besittnings- och odlingsaktiviteter som görs lagliga enligt åtgärden.

En 10 procent punktskatt skulle tas ut på marijuanaförsäljning, där intäkterna först går mot implementeringskostnaden och sedan delas mellan kommuner med minst en cannabisbutik (15 procent), län med minst en butik (15 procent), K -12 utbildning (35 procent) och infrastruktur (35 procent).

Ett stort steg för reformeringen av straffrätten

”Det är dags att leda Ohio framåt”, sade Weinstein i ett pressmeddelande. ”Detta är ett stort steg för reformeringen av straffrätten, för våra veteraner, för ekonomiska möjligheter och för våra individuella friheter.”

Statens handelsdepartement skulle ansvara för att övervaka programmet och utfärda cannabisföretagslicenser. Enskilda kommuner kan begränsa typen och antalet marijuanaoperatörer som verkar i deras område. I propositionen anges specifikt att statens befintliga medicinska marijuanaprogram inte skulle påverkas av inrättandet av en marknad för vuxna.

”Den här propositionen är välbehövlig i Ohio, och det är dags för Ohio att bli en nationell ledare inom avkriminalisering och legalisering av marijuana,” sade Upchurch. ”Det här lagförslaget handlar mer än bara om legalisering, det handlar om ekonomisk utveckling och arbetskraftsutveckling, det handlar om avkriminalisering och om vård! Tiden är nu, och jag ser fram emot att få detta gjort på ett tvådelat sätt. ”

Gov. Mike DeWine (R) kommer sannolikt att motsätta sig insatsen med tanke på hans historia, men aktivister har effektivt visat genom lokala initiativ att väljare i staten i stort sett stöder att genomföra en cannabispolitisk förändring.

En nybildad organisation som kallas Coalition to Regulate Marijuana Like Alcohol (CTRMLA) samlar också aktivt in underskrifter för en statsomfattande omröstningsåtgärd som skulle tvinga lagstiftare separat att överväga att ta upp legaliseringslagstiftning när en viss underskriftströskel för underskrift är uppfylld.

Jag är glad att se det! Det har ökat kraften mot legalisering, säger Weinstein till Marijuana Moment tidigare i veckan om omröstningen. ”Och förhoppningsvis kommer ett hotande omröstningsinitiativ att ge ett incitament för mina republikanska kollegor att arbeta med mig på min räkning.”

Samtidigt har 22 jurisdiktioner antagit lokala förslag hittills som minskar straffet för cannabisinnehav på låg nivå från en förseelse som kan straffas med fängelse och böter till det ”lägsta straff som är tillåtet enligt statens lag.” Och aktivister driver liknande politiska förändringar i dussintals städer i år.

Don Keeney, verkställande direktör för NORML Appalachia, berättade för Marijuana Moment att lokala tjänstemän hittills har certifierat avkriminaliseringsinitiativ i fem städer de riktade in sig på i år: Laurelville, McArthur, Murray City, New Lexington och New Straitsville.

Ohio-aktivister hade hoppats att lägga ett cannabis-legaliseringsinitiativ på den nationella omröstningen förra året, men den ansträngningen avbröts när COVID-19-utbrottet och resulterande folkhälsorestriktioner gjorde underskriftssamling omöjligt.

Lokala förespråkare sökte befrielse genom domstolsväsendet för att göra det så att de kunde samla in underskrifter elektroniskt för omröstningsinitiativ 2020, men stämningen avslogs upprepade gånger – senast av den amerikanska kretsöverdomstolen för sjätte kretsen, som på onsdagen slog fast att utmaningen var inte längre relevant eftersom förra årets val har passerat och fallet därför var omotiverat.

För europeiska investerare

En av de största ETFerna som handlas i Europa är Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF. Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CDBX, i bland också benämnd CBSX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version