Nyheter

KWT ETF för den som tror på aktier i Kuwait

Publicerad

den

iShares MSCI Kuwait ETF (NYSEArca: KWT ETF) spårar ett marknadsvärderat index för aktier i Kuwait. Denna börshandlade fond har en förvaltningskostnad på 0,74 procent. Observera att det finns en annan ETF med samma kortnamn, VanEck Vectors Solar Energy.

KWT Factset Analytics Insight

KWT spårar ett index som syftar till att ge bred exponering för företag med huvudkontor eller börsnoterade i Kuwait och utföra majoriteten av sin verksamhet i området. Det underliggande indexet tillämpar storleks- och likviditetstak på MSCI All Kuwait 30 Index. Indexet vägs med börsvärde med stora och medelstora företag begränsade till 25% och alla emittenter med en vikt över 5% överstiger inte kumulativt 50% i indexet. Småföretag och mindre likvida värdepapper representeras i sin vikt som i moderindexet, därför kan de inte begränsas. Investerare bör notera sektorns exponering eftersom detta kommer att förändras över tiden. Fonden kan koncentrera sina investeringar i en viss bransch eller grupp, som kanske eller inte är energi.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för ett brett aktieindex med exponering mot Kuwait, som definierats av indexleverantören. Fonden strävar efter att spåra placeringsresultaten för MSCI All Kuwait Select Size Liquidity Capped Index (det underliggande indexet), som är utformat för att mäta prestanda för Kuwaits aktieuniversum. Det underliggande indexet är ett fritt flottörjusterat börsvärdeindex med en begränsningsmetod som tillämpas för att undvika koncentration. BFA använder en representativ urvalsindexeringsstrategi för att förvalta fonden. Det kan eller inte kan innehålla alla värdepapper i det underliggande indexet. Fonden är icke-diversifierad.

Handla KWT ETF

iShares MSCI Kuwait ETF (NYSEArca: KWT) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
NBKNATIONAL BANK OF KUWAITFinans21.34
KFHKUWAIT FINANCE HOUSEFinans16.74
AGLTYTHE PUBLIC WAREHOUSING (AGILITY)Industri5.33
AUBAHLI UNITED BANKFinans5.14
ZAINMOBILE TELKommunikation4.02
MABANEEMABANEE COMPANYReal Estate3.70
NRENATIONAL REAL ESTATEReal Estate3.17
GBKGULF BANKFinans3.14
HUMANSOFTHUMAN SOFTConsumer Discretionary2.78
NINDNATIONAL INDUSTRIES GROUP HOLDINGIndustri2.73

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version