Nyheter

Kryptofonder kan nå 650 miljarder dollar i förvaltning med en BlackRock ETF

Publicerad

den

De kommande fem åren kan komma att se upp till 650 miljarder dollar som förvaltas av kryptofondförvaltningsindustrin, enligt en ny rapport som släpptes förra veckan från mäklaren Bernstein, som tror att ankomsten av spotbitcoinbörshandlade fonder (ETF) kommer att spela en avgörande roll för att öka storleken på marknaden för kryptofondförvaltning.

Rapporten beskriver hur den digitala tillgångsindustrin kommer att gå från att förvalta tillgångar på 50 miljarder dollar till så mycket som 650 miljarder dollar, vilket gör den till en betydande aktör i finansbranschen.

Just nu ligger det globala kryptomarknadsvärdet på 1,08 biljoner dollar, men krypto har traditionellt behandlats som separat från den traditionella bank- och finansiella tjänstesektorn. När det når mainstream-antagande, förväntas det att mängden pengar som kanaliseras till krypto kommer att explodera och konkurrera med andra sektorer av ekonomin.

Även om spot-bitcoin-börshandlade fonder (ETF), som spårar priset på bitcoin, inte har godkänts ännu, växer de i popularitet, eftersom privata investerare ser det potentiella investeringsinstrumentet som ett sätt att få exponering mot den flyktiga digitala tillgångsindustrin utan att direkt äga till synes riskabla tillgångar. Medverkan av vanliga investerare och företag kommer sannolikt att katalysera mainstream-adoption, och U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) granskar för närvarande flera ansökningar om ETFer. Med deadlines som hotar, förutspår Bernstein att kryptoindustrin kan ha ett godkännande när som helst mellan oktober 2023 och mars 2024.

”Finansiellt kryptoantagande följer hypecykler, och vi förväntar oss en adoption av hockeyklubbor, med 2024 som det landmärke regleringsåret för godkännande av ETFer,” sa Bernstein.

I förra veckan begärde fyra framstående medlemmar av kongressen offentligt SEC-ordföranden Gary Gensler att ”omedelbart” godkänna spotbitcoin-börshandlade fonder (ETFs), och uppmanade tillsynsmyndigheten att stoppa sin ”diskriminering” mot det nya investeringsinstrumentet. SEC har försenat godkännandet av spotbitcoin-ETF från sju företag: BlackRock, WisdomTree, Invesco Galaxy, Valkyrie, Bitwise, VanEck och Fidelity.

BlackRocks väntande ansökan kan ha en särskilt betydande inverkan på marknaden, eftersom den är den största kapitalförvaltaren i världen.

På förra veckan lade SEC också till GlobalX, Ark och 21Shares till listan över företag som står inför försenade godkännanden.

I augusti stod SEC inför ett märkvärdigt nederlag i en dom om bitcoin-ETFer, då en domstol beslutade att SECs beslut att avslå Grayscale Investments notering av en bitcoinbörshandlad fond var ”godtyckligt och nyckfullt” och sa att det redan framgångsrikt hade godkänts ett investeringsinstrument för bitcoin-terminer.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version