Nyheter

KraneShares lanserar KSTR, Europas första Nasdaq of China ETF

Publicerad

den

Emerging ETF-emittenten KraneShares har lanserat den första ETF i Europa som erbjuder exponering mot de 50 största företagen på Kinas STAR-marknad, även kallad Europas första Nasdaq of China ETF. KraneShares ICBCCS SSE Star Market 50 Index UCITS ETF (KSTR) är noterat på Londonbörsen med en total utgiftskvot (TER) på 0,82%.

KSTR spårar Shanghai Stock Exchange (SSE) Science and Technology Innovation Board 50 index som innehåller de 50 största värdepapper noterade på SSE Science and Technology Innovation Board (STAR-marknaden). STAR-marknaden lanserades av Shanghai Stock Exchange i juli 2019 för att marknadsföra företag i branscher som ny generation informationsteknik, biomedicin, ny energi och miljöskydd.

Företaget sa att marknaden har blivit en av de största börsintroduktionsmarknaderna globalt och en viktig plats för kinesiska unicorn företag.

Jonathan Krane, VD för KraneShares, sade: ”Vi tror att KSTR representerar företag som är Kinas framtida ledare inom branscher som driver Kinas tillväxtmotor under årtionden framöver. KSTR presenterar en oöverträffad möjlighet för investerare att få tillgång till kapitalmarknad i fastlandskina.

Detta är den andra ETF som emittenten lanserar i Europa i år. I januari presenterade företaget en kinesisk sjukvårds-ETF, KraneShares MSCI All China Health Care Index UCITS ETF (KURE).

Handla KSTR

KraneShares ICBCCS SSE Star Market 50 Index UCITS ETF (KSTR) är noterat på Londonbörsen. Vi har i dag inte tagit del om uppgifter om att denna ETF skall börja handlas på tyska Xetra eller på EuroNext. Det betyder att det tillvidare är det enklast att handla denna Europas första Nasdaq of China ETF genom DEGIRO som erbjuder handel på London Stock Exchange.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version