Nyheter

Kraftig ökning av resor gynnar JETS

Publicerad

den

Data från TSA avseende flygresor i USA visar att mer än en och en halv miljoner resenärer nu flyger varje dag. En sådan kraftig ökning av resor gynnar JETS ETF som investerar i flygbolag.

100 miljoner kineser kommer att resa under 2-5 april Inrikesflygningen förväntas nå 34700 under Tomb-Sweeping Day-semestern, två gånger högre än samma period förra året, enligt Variflight. Cirka 49,7 miljoner människor väljer att resa med tåg.

USA: s flygresor (TSA total genomströmning av resenärer i miljoner passagerare per dag)

Om JETS ETF

U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS ETF) följer U.S. Global Jets Index, som använder grundläggande screening för att välja flygbolag, med tonvikt på amerikanska flygbolag, tillsammans med globala flygplanstillverkare och flygplatsföretag. JETS ETF har en förvaltningskostnad om 0,60 procent per år.

JETS-portföljen följer en typ av smart beta-indexeringsmetodik där de fyra största nordamerikanska inhemska flygbolagen baserade på en rangordning av börsvärde och belastningsfaktor får en vikt på 10% vardera. De kommande fem nordamerikanska flygbolagen baserade på en rangordning av marknadsvärde och belastningsfaktor får en vikt på 4% vardera.

Handla JETS ETF

U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version