Nyheter

Kopparterminer faller efter svaga kinesiska tulldata

Publicerad

den

Importen av obearbetat koppar och produkter till Kina, världens största kopparkonsument, minskade med 7% från juli. Kinesiska tulldata på tisdagen visade en minskad kopparimport i augusti. Det är den femte raka månadsminskningen eftersom höga priser på koppar och den sämre än väntade ekonomiska tillväxten fortsätter att tynga efterfrågan. Kinesiska tulldata visar att importen av obearbetat koppar och produkter till Kina, världens största kopparkonsument, minskade med 7% jämfört med juli och 41% lägre jämfört med föregående år.

Att investera i koppar som råvara eller koppargruvor görs enklare med Koppar ETFer. De ger likviditet, diversifiering och enkel handel. För exponering för den rödaktiga metallen ger WisdomTree Copper (OD7C) exponering för en total avkastningsinvestering i koppar genom att spåra Bloomberg Copper Subindex, den har 766 miljoner dollar i tillgångar. För att hålla en korg med koppargruvor kan investerare välja Global X Copper Miners ETF (COPX). Denna ETF har 33 innehav och ger exponering främst mot Kanada (37%), Kina (10%) och USA (9,2%).

Handla OD7C

WisdomTree Copper (OD7C) handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla COPX ETF

Global X Copper Miners ETF (COPX) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i COPX. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X Copper Miners ETF (COPX) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version