Nyheter

Koppar är en nyckelkatalysator i nästa generations solbränsle

Publicerad

den

Koppar är kanske mest känd som mätare för hälsan i den globala ekonomin på grund av dess användning inom sektorer för ett brett spektrum av elektriska applikationer. Ny forskning från Berkeley Labs understryker den viktiga roll som koppar kommer att spela för att skapa nästa generation av solbränsle och koldioxidsyntes.

Koppar är en nyckelelektrokatalysator som använder sina elektroner för att omvandla molekyler från ett ämne till ett annat; när det gäller förnybar energi kan den omvandla koldioxid till andra bränslen och kemikalier som etanol, eten, propanol och mer. Även om denna egenskap har förståtts sedan omkring 1970-talet, har den nu observerats i realtid, vilket möjliggör bättre förståelse av processen och hur man optimerar användningen av koppar i elektroreduktion.

”Att veta hur koppar är en sådan utmärkt elektrokatalysator tar oss steg närmare att omvandla CO2 till nya, förnybara solbränslen genom artificiell fotosyntes”, säger Peidong Yang, senior fakultetsforskare vid Berkeley Labs materialvetenskapliga och kemiska vetenskapsavdelningar, och ledare för studien, i pressmeddelandet.

Elektrifieringsmetaller som koppar kommer att spela en allt större roll i övergången till metoder med lägre och nollutsläpp under de kommande åren; koppar används för närvarande flitigt i solenergiteknik.

Handla 4COP ETF

Global X Copper Miners UCITS ETF (4COP ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version