Nyheter

KOLD ETF för den som tror på ett fallande naturgaspris

Publicerad

den

ProShares UltraShort Bloomberg Natural Gas (KOLD ETF) ger daglig -2x exponering mot ett index som spårar naturgas genom att hålla ett andra månadens terminskontrakt. KOLD som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent,

KOLD Factset Analytics Insight

KOLD tillhandahåller två gånger den omvända exponeringen för prestanda för ett terminkontrakt på naturgas under en dag. Fonden är därför utformad för att användas som ett taktiskt handelsverktyg, som ska hållas högst en dag. Investerare som använder den som en köp-och-innehav-investering kommer att bli föremål för effekterna av sammansättning, vilket kan och ofta kommer att få fonden att glida bort från sin utlovade -2x-exponering under längre innehavsperioder. Fondens index väger kontrakt både genom likviditet (2/3) och amerikansk dollarvägd produktion (1/3). Det följer ett förutbestämt rullschema, som rullar ut de utgående kontrakten till kontrakt som är cirka två månader ute. Investerare bör notera sina handelskostnader snarare än sina innehavskostnader, med tanke på dess kortsiktiga natur.

ProShares UltraShort® Bloomberg Natural Gas söker dagliga investeringsresultat, före avgifter och kostnader, som motsvarar två gånger inversen (-2x) av den dagliga prestandan för Bloomberg Natural Gas SubindexSM.

Denna korta ProShares ETF söker en avkastning som är -2x avkastningen på sitt underliggande riktmärke (mål) för en enda dag, mätt från en NAV -beräkning till nästa. På grund av sammansättningen av daglig avkastning kan innehavstider på mer än en dag resultera i avkastning som är väsentligt annorlunda än målavkastningen och ProShares avkastning under andra perioder än en dag kommer sannolikt att skilja sig åt i belopp och möjligen riktning från målavkastningen för samma period. Dessa effekter kan vara mer uttalade i fonder med större eller inversa multiplar och i fonder med volatila riktmärken. Investerare bör övervaka sitt innehav så ofta som dagligen. Investerare bör konsultera prospektet för ytterligare information om beräkningen av avkastningen och riskerna med att investera i denna produkt.

Fondens riktmärke är ett index över naturgasterminer

Det är inte avsett att spåra utvecklingen för spotpriset på naturgas

Det bör förväntas fungera mycket annorlunda än naturgas spotpriset

Fondöversikt

Investeringen söker dagliga investeringsresultat, före avgifter och kostnader, som motsvarar två gånger inversen (-2x) av resultatet för Bloomberg Natural Gas SubindexSM för en enda dag. Fonden strävar efter att uppfylla sina investeringsmål genom att investera i naturgas terminkontrakt. Det kan också investera i swappar om marknaden för ett specifikt terminkontrakt upplever nödsituationer eller avbrott (t.ex. ett handelsstopp eller en snabb krasch) eller i situationer där sponsorn anser att det är opraktiskt eller olämpligt att köpa eller sälja terminkontrakt (t.ex. under perioder med marknadsvolatilitet eller illikviditet).

Handla KOLD ETF

ProShares UltraShort Bloomberg Natural Gas (KOLD ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i KOLD ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med ProShares UltraShort Bloomberg Natural Gas (KOLD ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

Beskrivning
NATURAL GAS FUTR NOV21
NET OTHER ASSETS / CASH

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version