Nyheter

Klassisk utdelningsfond stängs ned

Publicerad

den

AdvisorShares, en utgivare av så kallade aktivt förvaltade börshandlade fonder har nu vänt på steken igen. Det senaste budet är att AdvisorShares Athena High Dividend ETF (NYSE Arca: DIVI) faktiskt kommer att stängas. I och med detta sker en likvidering av denna ETFs tillgångar som sedan skiftas ut till andelsägarna. Det är sorgligt att se hur denna utdelningsfond stängs ned.

Den ursprungliga planen, som kommunicerades den 13 mars, kommer att bibehållas. Den börshandlade fondens tillgångar kommer att säljas per den 31 mars 2017, och kapitalet kommer att fördelas ut på andelsägarna genom inlösen av andelarna i denna utdelningsfond den 3 april 2017.

Den 16 mars kom ett besked om att DIVI skulle fortsätta förvaltas, men nu har den slutliga domen således fallit, DIVI kommer att stängas ned. Vad det var som fick AdvisorShares att direkt efter beskedet om att stänga ned denna utdelningsfond att ångra sig vet vi inte, men det väcker onekligen en del frågetecken.

AdvisorShares erbjuder i dag 22 aktivt förvaltade börshandlade fonder, och hade per den 17 mars 2017 tillgångar om cirka 1,1 miljard dollar under förvaltning. DIVI omfattade 37 aktier, varav 80 procent amerikanska och gav sina andelsägare en direktavkastning om 6,75 procent.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version