Nyheter

Kina höjer tullarna för australiensisk spannmål till 80 procent

Publicerad

den

Under förra veckan kom Kina att öka på spänningarna till Australien när det asiatiska landet kom att höja tullarna för australiensisk spannmål. Kina höjer tullarna till 80,5 procent på den råg som importeras från Australien. Den nya tullen kom att börja gälla från och med den 19 maj 2020 och kommer effektivt att minska handeln med australiensk råg. Kina importerade under förra året råg från Australien för mellan 1,0 och 1,3 miljarder dollar. Denna tull är resultatet av en utredning som påbörjades 2018 och den kommer att gälla i minst fem år.

”Det finns inte många alternativa marknader. Det kan säljas till Saudiarabien, men det kommer att diskonteras kraftigt jämfört med vad australiska jordbrukare kunde ha fått genom att sälja till Kina” sa en australisk regeringskälla till Reuters.

Kina spås byta leverantör av råg till andra nyckelspelare som Frankrike, Kanada och Argentina. Bara dagar tidigare suspenderade Kina all import från fyra av Australiens största slakteriföretag som tillsammans svarade för 20 procent av Australiens nötköttsexport till Kina.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version