Nyheter

KFTK ETF en europeisk ETF med fokus på fintech

Publicerad

den

Invesco KBW NASDAQ Fintech UCITS ETF Acc (KFTK ETF) är en europeisk ETF som handlas både på tyska Xetra och på London Stock Exchange. KBW Nasdaq Financial Technology index spårar företag som använder teknik för att erbjuda finansiella produkter och tjänster, fintech. Invesco KBW Nasdaq Fintech UCITS ETF Acc investerar i aktier med fokus Technology, USA. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,49 procent p.a.Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med hjälp av en swap. Invesco KBW Nasdaq Fintech UCITS ETF Acc är en liten ETF med 84 miljoner euro i förvaltning. ETF är äldre än 3 år och har hemvist i Irland.

Fondöversikt

Fondens investeringsmål är att uppnå totalavkastningsresultatet för KBW NASDAQ Financial Technology Index (”referensindex”) minus avgifter, kostnader och transaktionskostnader. Referensindexet är utformat för att representera resultat för finansiella teknikföretag som handlas på NASDAQ Stock Market®, New York Stock Exchange eller NYSE MKT. Ytterligare information om komponenterna i referensindexet beskrivs nedan under ”Allmän beskrivning av referensindexet”.

Handla KFTK ETF

Invesco KBW NASDAQ Fintech UCITS ETF Acc (KFTK) är en börshandlad fond som handlas på både London Stock Exchange och tyska Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börser

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDFTEK
XETRAEURKFTK

Innehav

NamnVikt %
EQUIFAX ORD2.78%
TRANSUNION ORD2.57%
EVERTEC ORD2.37%
MOODYS ORD2.36%
NASDAQ ORD2.33%
MSCI ORD2.31%
AMERICAN EXPRESS ORD2.29%
FAIR ISAAC ORD2.27%
VISA CL A ORD2.27%
CBOE GLOBAL MARKETS ORD2.27%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version