Nyheter

Kevin Carter om Emerging Markets ETFer

Publicerad

den

Kevin Carter är grundare och Chief Investment Officer för EMQQ. I det här avsnittet gör Kevin pratar introduktionen till tillväxtmarknader där han är ledande inom området. Han analyserar exponeringen för kinesiska statsägda företag inom Emerging Markets ETFer och potentiella risker. Han pratar om Emerging Markets ETFer.

Han förklarar de unika fördelar som tillväxtmarknaderna har på grund av bristen på äldre teknisk infrastruktur som ses i mer avancerade länder som USA. Carter erbjuder sina investeringsutsikter i Indien och Latinamerika och beskriver sitt tillvägagångssätt för att mäta ett företags tillväxt. Även om han först och främst betraktar sig som en aktiv ”värde” –investerare, har han samarbetat med Princeton -ekonom och indexeringslegend, Dr Burton Malkiel, i mer än 20 år.

Deras arbete började 1999 med utvecklingen av eInvesting, ett pionjärföretag inom fraktionella aktiemäklare som förvärvades av ETRADE 2000. År 2002 grundade de Active Index Advisors, en pionjär inom så kallad ”direktindexering” som förvärvades av Natixis Kapitalförvaltning 2005. År 2006 vände deras ansträngningar sig till Kina och Emerging Markets med Dr Malkiels publicering av ” Investment Strategies to Exploit Economic Growth in China” och den efterföljande boken ” From Wall Street to the Great Wall”. I samarbete med Guggenheim Partners lanserade de flera Kina -fokuserade ETF:er på NYSE.

Handla EMQQ ETF

HANetf EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (EMQQ ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version