Nyheter

Kärnenergi måste prioriteras ytterligare vid COP27 säger fondförvaltaren

Publicerad

den

Jacob White, senioranalytiker för Sprott Uranium Miners UCITS ETF (U308), kommenterar: ”Eftersom COP27 äger rum denna månad, sju år efter att Parisavtalet undertecknades, kommer världens ledare att samlas för att diskutera sitt kollektiva åtagande att begränsa den globala uppvärmningen till under 2, helst till 1,5 grader Celsius jämfört med förindustriella nivåer. Vi ser fram emot att höra hur nationer planerar att minska sina utsläpp av växthusgaser, särskilt deras påståenden om kärnenergi.

”Kärnenergi har länge identifierats som avgörande för att minska koldioxidutsläppen från fossila bränslen. Som nyligen framhölls i International Energy Agencys 2022 World Energy Outlook, förväntas den globala kärnenergiförsörjningen fördubblas i deras netto nollutsläpp till 2050-scenariot i förhållande till 2021 års nivåer.

”Men eftersom förnybara energikällor har gjort stora investeringar de senaste åren måste kärnkraften prioriteras ytterligare. Kärnenergi har den högsta kapacitetsfaktorn jämfört med traditionella och alternativa energikällor och kan komplettera förnybara energikällor med pålitlig baskraft.

”Dessutom är energisäkerhet av största vikt med den globala energikrisen som utlöstes av den ryska invasionen av Ukraina. Vi tror att detta kommer att ge en katalysator för användningen av kärnenergi. Vi hoppas att se i COP27 att regeringar kommer att fortsätta att bekräfta kärnkraften. Dvs under de senaste månaderna har EU och Sydkorea inkluderat kärnenergi i sina taxonomier. Slutligen, i linje med årets slogan ”tillsammans för implementering” hoppas vi att se ett engagemang för harmonisering och standardisering inom branschen.”

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version