Nyheter

Kaffepriset faller på prognoser för regn i Brasilien

Publicerad

den

Kaffepriset faller på grund av långa likvidationstryck på grund av prognoser för regn i Brasilien i början av nästa vecka, vilket borde öka markfuktigheten och förbättra kaffeskörden.

En annan baisseartad faktor för kaffepriserna är en ökning av Brasiliens kaffeexport efter att exportgruppen Cecafe på tisdagen rapporterade att Brasiliens export av grönt kaffe i oktober 2023 steg med 24 procent jämfört med föregående år till 4 miljoner säckar.

Krympande ICE-kaffelager stöder kaffepriserna

I torsdags rapporterades det att lagren i ICE-övervakade arabica-kaffelager sjönk till den lägsta årsnivån på 24 år, till 289 699 säckar. Samtidigt låg ICE-övervakade lager av robusta kaffe på fredagen på 3 873 säckar, något över det rekordlåga rekordet på 3 374 säckar som rapporterades den 31 augusti.

En negativ faktor för kaffe var förra fredagens prognoser från Rabobank som sa att på grund av gynnsamt väder som ökar kaffeskörden, kan Brasiliens kaffeexport under de 12 månaderna som slutar juni 2024 öka så mycket som 18 procent år/år till 42 miljoner säckar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version