Nyheter

JPX4 ETF för japanska ESG-ledare

Publicerad

den

Lyxor MSCI Japan ESG Leaders Extra (DR) UCITS ETF – Acc (JPX4 ETF) investerar i aktier i företag som är japanska ESG-ledare. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). Lyxor MSCI Japan ESG Leaders Extra (DR) UCITS ETFAcc har förvaltade tillgångar på 221 miljoner GBP. JPX4 ETF är äldre än 5 år och har sitt hemvist i Luxemburg.

Lyxor MSCI Japan ESG Leaders Extra (DR) UCITS ETFAcc är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra MSCI Japan Select ESG Rating och Trend Leaders Index. Indexet är utformat för att representera prestanda för företag som har en robust ESG -profil i förhållande till sin sektor, samt en positiv trend för att förbättra den profilen. Det är baserat på moderindex, MSCI Japan Index, som täcker stora och medelstora aktier på den japanska marknaden. Företag från ESG -känsliga sektorer eller vars produkter eller aktiviteter har potential för negativ social eller miljöpåverkan utesluts.

Handla JPX4 ETF

Lyxor MSCI Japan ESG Leaders Extra (DR) UCITS ETFAcc (JPX4 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamJPYJPXY
Euronext ParisEURJPX4
London Stock ExchangeGBXJPXG
London Stock ExchangeUSDJPX4

Största innehav

Denna ETF använder fysisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan återspeglar innehavet i ETF:ens innehav i jämförelseindexet.

NamnValutaVikt %SektorLand
SONY CORPJPY6.16%SällanköpsvarorJapan
RECRUIT HOLDINGS CO LTDJPY3.78%IndustriJapan
SOFTBANK CORPJPY3.69%KommunikationstjänsterJapan
DAIKIN INDUSTRIES LTDJPY2.95%IndustriJapan
TOKELECTRON LTDJPY2.95%InformationsteknologiJapan
HOYA CORPJPY2.87%Health CareJapan
HONDA MOTOR CO LTDJPY2.54%SällanköpsvarorJapan
KDDI CORPJPY2.48%KommunikationstjänsterJapan
SUMITOMO MITSUI FINANCIAL GRJPY2.26%FinansJapan
FANUC CORPJPY2.07%IndustriJapan

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version