Nyheter

JJC ETN ett certifikat som följer priset på koppar

Publicerad

den

iPath B Bloomberg Copper Ttl Ret ETN (JJCB ETN) spårar ett index för ett enskilt kopparterminskontrakt. iPath B Bloomberg Copper Ttl Ret ETN (JJC ETN) handlas på NYSEArca.

JJC Factset Analytics Insight

JJC spårar ett index som består av ett enda kopparterminskontrakt åt gången. Metodiken väger kontrakten efter likviditet (2/3) och US-dollarvägd produktion (1/3). Kontrakt följer ett fast schema, indexet rullar in i kontrakt två månader från förfall i februari, april och juni, och tre månader från förfall i augusti och november.

Indexet fortsätter att följa varje kontrakt tills strax före utgången. Som ett certifikat utfärdar JJC inte en K-1 vid skattetid, men investerare måste acceptera motpartsrisken från emittenten, Barclays.

JJC ersatte ett äldre certifikat med samma ticker. Den nyare serie B-certifikatet spårar samma index och undviker problem med sökvägsberoende. Den innehåller också en köpoption. Den nya versionen handlades under tickern JJCB fram till den 16 november 2018.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar avkastning kopplad till resultatet av Bloomberg Copper Subindex Total ReturnSM. Denna ETN erbjuder exponering mot terminskontrakt och inte direkt exponering mot de fysiska råvarorna, i detta fall koppar. Indexet är sammansatt av ett eller flera terminskontrakt på den relevanta råvaran (”indexkomponenterna”) och är avsett att återspegla den avkastning som potentiellt är tillgänglig genom

(1) en investering utan hävstång i dessa kontrakt plus

(2) räntesatsen som skulle kunna tjänas på kontant säkerhet placerad i specificerade statsskuldväxlar.

Handla JJC ETN

iPath B Bloomberg Copper Ttl Ret ETN (JJC ETN) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i JJC ETN. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iPath B Bloomberg Copper Ttl Ret ETN (JJC ETN) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version