Nyheter

JETS ETF stiger efter stark rapport från American Airlines

Publicerad

den

JETS ETF, en börshandlad fond för flygsektorn fick medvind i torsdags efter att American Airlines (AAL) slog analytikernas förväntningar. AAL utgör 10,1% av JETs underliggande portfölj.

American Airlines slog analytikernas resultatförväntningar för fjärde kvartalet 2020, med en vinst per aktie på 3,86 dollar jämfört med medianprognosen på 4,11 dollar, rapporterar Wall Street Journal.

I absoluta termer var resultaten fortfarande hemska. Företaget redovisade en förlust på 2,2 miljarder dollar, ett av de värsta kvartalen någonsin.

Samordnade investerare tar dock på sig stora baisseartade satsningas på företagets aktier, vilket kan ha inkluderat American Airlines. Efter att mäklarplattformar hindrade användare från att handla på aktier som GameStop och AMC Entertainment Group, riktade hungriga handlare uppmärksamhet mot andra mål.

“GameStop 2.0! Jag tror att en del av det är relaterat till blankare och de som tittar på några av dessa kortsiktiga möjligheter att driva aktier, säger Paul Nolte, portföljförvaltare på Kingsview Asset Management, till Reuters.

Det mest blankade flygbolaget

AAL är den mest blankade stora amerikanska operatören, med 25% av sina utestående aktier som för närvarande blankats, enligt FactSet-data. Flygbolaget är också impopulärt, med de lägsta vinstmarginaler bland de stora amerikanska lufttrafikföretagen, en avmattning i införandet av ny teknik och en skuldbelastning som är en av de största i branschen.

Företaget gav ingen förhoppningsfull vägledning torsdag för kvartalet och beräknade att intäkterna skulle minska så mycket som 65% jämfört med samma period 2019, eftersom högre Covid-19-fall och resebegränsningar minskade resebehovet. Samtidigt argumenterar Wall Street-analytiker för att amerikanska skulle kunna sälja nya aktier för att samla in pengar på denna feberaktiga marknad.

U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS).

Läs mer om ETFer från IG

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version