Nyheter

JETS ETF investerar i flygbolag

Publicerad

den

U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS ETF) följer U.S. Global Jets Index, som använder grundläggande screening för att välja flygbolag, med tonvikt på amerikanska flygbolag, tillsammans med globala flygplanstillverkare och flygplatsföretag. JETS ETF har en förvaltningskostnad om 0,60 procent per år.

JETS-portföljen följer en typ av smart beta-indexeringsmetodik där de fyra största nordamerikanska inhemska flygbolagen baserade på en rangordning av börsvärde och belastningsfaktor får en vikt på 10% vardera. De kommande fem nordamerikanska flygbolagen baserade på en rangordning av marknadsvärde och belastningsfaktor får en vikt på 4% vardera.

En sammansatt grundläggande rang beräknas för de återstående nordamerikanska flygbranschföretagen, screening för kassaflöde, försäljningstillväxt, bruttomarginal, försäljningsavkastning och avkastning på kapital där de fem bästa värdepapperen baserat på denna rang får en vikt på 3% vardera. Slutligen beräknas en sammansatt grundläggande rang för utländska flygbranschföretag, screening för kassaflöde, försäljningstillväxt, bruttomarginal, försäljningsavkastning och kapitalavkastning där de 25 bästa värdepapperen får en vikt på 1% vardera.

Handla JETS ETF

U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS).

Läs mer om ETFer från IG

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Största innehav

% ViktNamnKortnamn
10.69%SOUTHWEST AIRLS COLUV
10.07%DELTA AIR LINES INC DELDAL
9.64%AMERICAN AIRLS GROUP INCAAL
8.84%UNITED AIRLS HLDGS INCUAL
4.71%ALLEGIANT TRAVEL COALGT
4.57%SPIRIT AIRLS INCSAVE
4.45%ALASKA AIR GROUP INCALK
4.21%JETBLUE AWYS CORPJBLU
3.27%AIR CANADAAC CN
3.20%GENERAL DYNAMICS CORPGD

De tio största innehaven har en sammanlagd vikt om 63,69 procent i denna ETF.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version