Nyheter

Jazz Pharmaceuticals köper GW Pharmaceuticals Plc för 7,2 miljarder dollar

Publicerad

den

Jazz Pharmaceuticals Plc går med på att förvärva GW Pharmaceuticals Plc för 7,2 miljarder dollar. GW Pharmaceuticals Plc 14% av innehavet i Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX).

Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF är Europas första ETF med fokus på cannabis med läkemedelsföretag som GW Pharma i kärnan i sin portfölj. GW Pharmaceuticals Plc står för cirka 14% av fondens innehav.

Nawan Butt, portföljförvaltare för medicinsk cannabis och wellness UCITS ETF (CBDX) sa: ”GW Pharmaceuticals PLC är ett företag i Storbritannien som skapade historia genom att få det första FDA-godkända läkemedlet härrörande från cannabis. Deras läkemedel, Epidiolex, har förändrat livet för många som lever med epilepsi, och de bygger ut en plattform som tittar på andra områden. När de startade tvekade de flesta globala läkemedelsföretagen att arbeta med denna anläggning och ignorerade århundraden av bevis, det fanns några hälsofördelar. I takt med att tiderna förändras och attityderna anpassas, blir fler och fler företag engagerade i branschen. Idag kan det vara en anmärkningsvärd vändpunkt eftersom ett mer traditionellt läkemedelsföretag, JAZZ pharma, har gått med på att köpa GW Pharma för över 7 miljarder dollar. Vi tror inte att det här är den sista affären vi kommer att se inom sektorn.

”En av de sektorer som gynnade mest av de amerikanska resultaten var Cannabis. Sektorn är fortfarande i den tidiga fasen av sin tillväxt till att bli en mer vanlig konsument- och hälsovårdskategori och med demokraterna vid makten förväntar vi oss att flytten mot legalisering i USA kommer att påskyndas. Med blir verkligheten mer uppskattat har vi sett många av de amerikanska cannabisnamnen i USA göra det mycket bra under den senaste månaden. Men nu kan branschens fokus växla till den medicinska sidan.

Dagens evenemang bör uppmärksamma andra företag som gör arbete inom denna sektor och de möjligheter de utforskar. ”

Hur investera i cannabissektorn?

Investerare kan få tillgång till cannabisindustrin genom HANetfs Medical Cannabis and Wellness ETF (CDBX). Denna ETF består av nio undersektorer i medicinsk cannabis-, hamp- och CBD-industrierna.

Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (som är noterat på LSE-, XETRA- och SIX-börserna), spårar ett reglerbaserat medicinsk cannabis- och wellness-aktieindex från Solactive. Indexet består av börsnoterade företag som bedriver laglig affärsverksamhet i nio tematiska undersektorer i medicinsk cannabis, hampa och CBD-industrier.

The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) handlas i dag på flera olika börser. Till exempel London Stock Exchange, Deutsche Boerse (Xetra) och Borsa Italiana och kan handlas i GBP, USD och EUR. Det går att handla andelar i The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza. Observera att kortnamnet Xetra är CBSX, inte CBDX.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version