Nyheter

Jacobi listar Europas första Bitcoin ETF på Euronext Amsterdam

Publicerad

den

Jacobi Asset Management (Jacobi) har noterat Europas första Bitcoin ETF på Euronext Amsterdam. Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF (BCOIN) representerar den första digitala tillgångsfonden som överensstämmer med SFDR Artikel 8 genom sin dekarboniseringsstrategi. Jacobi har implementerat en verifierbar inbyggd REC-lösning (Renewable Energy Certificate) som tillåter institutionella investerare att få tillgång till fördelarna med Bitcoin samtidigt som de uppfyller ESG-målen.

ETFen, som regleras av Guernsey Financial Services Commission (GFSC), handlas under tickern BCOIN. Förvaringstjänster tillhandahålls av Fidelity Digital AssetsSM, med Flow Traders som fungerar som marknadsgaranter och Jane Street och DRW som auktoriserade deltagare. Fondens jämförelseindex, FT Wilshire Bitcoin Blended Price Index, tillhandahålls av Wilshire Indexes med REC-lösningen skapad i samarbete med den digitala tillgångsplattformen Zumo.

VD för Jacobi Asset Management, Martin Bednall sa: ”Det är spännande att se Europa gå före USA när det gäller att öppna upp Bitcoin-investeringar för institutionella investerare som vill ha säker och säker tillgång till fördelarna med digitala tillgångar med hjälp av välbekanta och reglerade strukturer som vår ETF . Till skillnad från andra produkter på den europeiska marknaden som är skuldinstrument, äger vår fond den underliggande tillgången direkt. Jacobi är stolt över att få stöd av Tier1-partners i framkanten av denna digitala tillgångsmarknadsutveckling samtidigt som han är banbrytande för en innovativ, miljövänlig lösning för europeiska investerare.”

Mark Makepeace, VD för Wilshire Indexes, tillade: ”Lanseringen av Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF är en viktig milstolpe för den digitala tillgångsindustrin och ett transformativt ögonblick för den globala finansbranschen. Vi är glada över partnerskapet med Jacobi och, som ledande inom utvecklingen av riktmärken för digitala tillgångar av institutionell kvalitet, är vi fast beslutna att hjälpa till att påskynda utvecklingen av hela ekosystemet för digitala tillgångar.”

Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF erbjuder en ESG-anpassad digital tillgångslösning där miljömedvetna ETF-köpare kan överväga Bitcoin i sin investeringsportfölj, samt oberoende granska miljöpåståenden. Jacobis lösning skiljer sig från koldioxidkompenserande produkter genom att kvantifiera elförbrukningen som kan hänföras till Bitcoin i ETF och köpa motsvarande RECs, det standardiserade instrumentet för att skaffa ren kraft. Detta ger digitalt bevis på RECs, transparent inspelade på en blockchain.

Kirsteen Harrison, miljöchef, Zumo, kommenterade: ”Dekarboniseringen av krypto är en av de mest angelägna utmaningarna som den begynnande sektorn för digitala tillgångar står inför, och det finns ett ökande tryck på alla företag att ha trovärdiga planer på att minska koldioxidutsläppen. Vi har arbetat nära med Jacobi Asset Management för att hjälpa dem att bygga ut ett ESG-anpassat, framtidssäkrat kryptoerbjudande för sina kunder. Det är enormt spännande att se det komma till liv i form av Europas första Bitcoin ETF. Vi skapar morgondagens investeringsprodukter – vilket ögonblick för branschen.”

Emanuel van Praag, advokat vid Kennedy Van der Laan, kommenterade: ”Vi är stolta över att ha tillhandahållit juridisk rådgivning till Jacobi AM i dess notering av den första SFDR Artikel 8 digitala tillgångsfonden.”

Handla BCOIN ETF

Jacobi Bitcoin ETF (BCOIN) handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version