Nyheter

JAAA ETF ger exponering mot Collateralized Loan Obligations

Publicerad

den

Janus Henderson AAA CLO ETF (JAAA ETF) ger exponering för den högkvalitativa CLO-marknaden (Collateralized Loan Obligation) med rörlig ränta på ett likvit och transparent sätt.

JAAA fondbeskrivning

JAAA strävar efter att tillhandahålla löpande intäkter genom att aktivt välja värdepapper med rörlig ränta, Collateralized Loan Obligations, (CLO) med olika löptider från emittenter runt om i världen.

JAAA Factset Analytics Insight

JAAA ger tillgång till ett svåråtkomligt område på räntemarknaden, säkerställda lån (CLO). CLO-marknaden tenderar att vara mindre likvid med varierande risknivåer. En CLO stöds av en underliggande portfölj med företagslån som valts av CLO:s förvaltare. JAAA erbjuder expertis inom detta område genom att aktivt förvalta fondportföljen för att generera intäkter och minska riskerna.

Fondförvaltare väljer lån med hög kvalitet med olika löptider. Värdepapper som valts för portföljen måste AAA-klassificeras vid köpstidpunkten. Om en rating sänks efter köpet kommer fondförvaltarna att avgöra om de ska fortsätta att inneha denna CLO. Fonden kommer att fokusera sina innehav på de som är USD-denominerade men kan innehålla upp till 30% av portföljen i CLO-valutor i utländsk valuta. Begränsningar placeras på 5% på en enda CLO och 15% i CLO:er som hanteras av en enda manager.

Denna ETF kommer med en förvaltningskostnad på 0,25 procent och handlas på CBOE:

Vad är en Collateralized Loan Obligation (CLO)?

En Collateralized Loan Obligation (CLO) är ett värdepapper som backas upp av en pool av skulder. Processen med att slå samman tillgångar i ett marknadsförbart värdepapper kallas värdepapperisering. Collateralized loan obligations (CLO) backas ofta av företagslån med låg kreditvärdighet eller lån som tagits av private equity-företag för att genomföra leveraged buyouts. En säkerhetsskuldsplikt liknar en säkerhetsplikt (CMO), förutom att den underliggande skulden är av annan typ och karaktär – ett företagslån istället för en inteckning.

Handla JAAA ETF

Janus Henderson AAA CLO ETF är en amerikansk börshandlad fond. Denna börshandlade fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version