Nyheter

J1GR ETF ger exponering mot de ledande aktierna i Japan

Publicerad

den

AMUNDI INDEX MSCI JAPAN UCITS ETF DR (J1GR ETF) försöker replikera utvecklingen av MSCI Japan Index så nära som möjligt, oavsett om trenden är stigande eller fallande. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot cirka 350 ledande aktier på den japanska marknaden, med en enda transaktion.

Beskrivning av Amundi Index MSCI Japan UCITS ETF DR EUR (C)

Amundi Index MSCI Japan UCITS ETF DR EUR (C) investerar i aktier med fokus på Japan. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Amundi Index MSCI Japan UCITS ETF DR EUR (C) har tillgångar på 218 miljoner GBP under förvaltning. J1GR ETF är äldre än 3 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla J1GR ETF

AMUNDI INDEX MSCI JAPAN UCITS ETF DR (J1GR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

I juli 2023 meddelade Amundi att denna ETF skulle avnoteras från London Stock Exchange, men finnas kvar på i alla fall en europeisk börs.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
BIVACJ1YJPY
Nyse Euronext ParisCJ1YJPY
London Stock ExchangeCJ1UUSD
London Stock ExchangeCJ1GGBX
XetraJ1GREUR

Största innehav

VärdepapperVikt %
TOYOTA MOTOR4,82
SONY CORP3,92
KEYENCE CORP3,11
RECRUIT HOLDINGS CO LTD2,13
TOKYO ELECTRON LTD2,05
SOFTBANK GROUP CORP1,69
MITSUBISHI UFJ FIN1,69
HITACHI1,53
SHIN-ETSU CHEMICAL1,52
HOYA1,5

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version