Nyheter

issuance.swiss erbjuder Figment-produkter på Ethereum och Solana med insatsbelöningar

Publicerad

den

Sedan i onsdags har två nya krypto-ETNer utgivna av issuance.swiss i samarbete med Figment kunnat handlas via Xetra och Börse Frankfurt.

De två krypto-ETNerna erbjuder investerare tillgång till utvecklingen för kryptovalutorna Ethereum och Solana i kombination med en insatspremie, så kallad staking Genom att satsa kan kryptovalutanvändare tjäna belöningar genom att låsa in sina mynt i plånböcker som används för att validera nätverkstransaktioner på blockkedjan. Genom denna metod kan investerare inte bara delta i utvecklingen för kryptovalutan, utan också dra nytta av respektive insatsinkomst.

Produkterna är fysiskt uppbackade via kryptovalutan. Båda ETNerna kan handlas i euro eller amerikanska dollar med hjälp av respektive Xetra-ticker.

NamnISINKryptovalutaKortnamn Xetra
EURUSD
Figment Ethereum Plus Staking Rewards ETNCH1327686031EthereumFFTHFFTI
Figment Solana Plus Staking Rewards ETNCH1327686049SolanaFSOLFSOM

Alla krypto-ETN som kan handlas på Xetra är fysiskt uppbackade och noterade på den reglerade marknaden på Frankfurtbörsen. Dessutom clearas alla krypto-ETNXetra centralt av Eurex Clearing AG som Deutsche Börse Groups centrala motpart (CCP). Genom central clearing drar särskilt institutionella investerare nytta av väsentligt minskade risker vid avveckling av transaktioner.

Produktutbudet inom Deutsche Börses ETF & ETP-segment omfattar för närvarande totalt 2 151 ETFer, 191 ETCer och 238 ETNer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 15 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer och ETPer i Europa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version