Nyheter

IRBO en ETF för Robotics och AI

Publicerad

den

iShares Robotics and Artificial Intelligence Multisector ETF (NYSEArca: IRBO) syftar till att spåra investeringsresultaten för NYSE® FactSet® Global Robotics and Artificial Intelligence IndexTM. Denna ETF kommer i allmänhet att investera minst 90% av sina tillgångar i de underliggande indexens värdepapper. Alternativt i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de underliggande indexens värdepapper. IRBO kan också investera upp till 10% av sina tillgångar i vissa terminer, optioner och swapkontrakt, likvida medel.

Det underliggande indexet mäter resultatet för aktier i flera sektorer. Det reglerbaserade indexet som väljer mål i värdekedjan Robotics och AI och väger komponenterna lika. Delsektorerna är relaterade till robotik och artificiell intelligens, inklusive halvledartillverkning, programvara, internet och datatjänster.

Denna ETF har en förvaltningskostnad som ligger på 0,47 procent. Denna börshandlade fond betalar utdelning, senaste 0,17 USD per andel.

Största innehav

NamnKortnamn% tillgångarna
Baidu Inc ADRBIDU1.28%
MTS Systems CorpMTSC1.28%
LG Electronics Inc066570.KS1.26%
Kawasaki Heavy Industries Ltd70121.23%
Domo IncDOMO1.20%
Xiaomi Corp Ordinary Shares – Class B018101.11%
Lenovo Group Ltd009921.10%
Nano Dimension Ltd ADRNNDM1.04%
Oracle Corp Japan47161.01%
Bentley Systems Inc Ordinary Shares – Class BBSY1.00%

IRBO kan inte handlas i Europa. Det betyder att denna ETF inte finns hos svenska nätmäklare som Nordnet och Avanza. Det går emellertid att handla denna ETF hos IG Markets.

Läs mer om ETFer från IG Market

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version