Nyheter

IQQH ETF investerar i de 30 största företagen inom ren energi

Publicerad

den

iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist) (IQQH ETF) handlas på tyska Xetra i Euro. Denna börshandlade fond kommer med en förvaltningskostnad på 0,65 procent. Den är dels replikerande vilket betyder att den ger exponering mot alla företag som ingår i dess underliggande index, S&P Global Clean Energy Index. Den är dessutom fysiskt replikerande vilket betyder att den också äger dessa aktier och inte erbjuder exponering genom olika derivat.

IShares Global Clean Energy UCITS ETF investerar i aktier med fokus Social/Environmental, World. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65% p.a .. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). IShares Global Clean Energy UCITS ETF är en mycket stor ETF med 4717 miljoner euro i förvaltning. ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Irland.

VARFÖR IQQH?

  1. Exponering mot brett diversifierade företag i sektorn för ren energi
  2. Direktinvestering i 30 globala företag
  3. Exponering mot sektorn för ren energi

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index bestående av 30 av de största globala företagen i sektorn för ren energi.

Fondöversikt

Fonden är en börshandlad fond (ETF) som syftar till att spåra resultatet för S&P Global Clean Energy Index så nära som möjligt. ETF investerar i fysiska indexpapper. S&P Global Clean Energy Index erbjuder exponering för de 30 största och mest likvida börsnoterade företagen globalt som är involverade i ren energi relaterade verksamheter. Indexet vägs av modifierat marknadsvärde. iShares ETF är fonder som förvaltas av BlackRock. De är transparenta, kostnadseffektiva, likvida fordon som handlas på börser som vanliga värdepapper. iShares ETF: er erbjuder flexibel och enkel tillgång till ett brett utbud av marknader och tillgångsslag.

Handla IQQH ETF

iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist) (IQQH ETF) handlas på tyska Xetra i Euro. Den handlas även på London Stock Exchange under kortnamnet INRG. Samma ETF återfinns under kortnamnet INRG på den mexikanska börsen Bolsa Institucional de Valores, Borsa Italiana och på SIX Swiss Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Innehav

KortnamnNamn SektorVikt (%)
VWSVESTAS WIND SYSTEMSIndustrivaror och -tjänster8,44
ORSTEDORSTEDAllmännyttiga företag6,03
ENPHENPHASE ENERGY INCInformationsteknologi5,12
IBEIBERDROLA SAAllmännyttiga företag4,40
XELXCEL ENERGY INCAllmännyttiga företag4,38
NEENEXTERA ENERGY INCAllmännyttiga företag4,22
ENELENELAllmännyttiga företag4,18
SEDGSOLAREDGE TECHNOLOGIES INCInformationsteknologi3,94
PLUGPLUG POWER INCIndustrivaror och -tjänster3,93
SSESSE PLCAllmännyttiga företag2,95

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version