Nyheter

IPKW ETF investerar i internationella företag som återköper sina aktier

Publicerad

den

Invesco International BuyBack Achievers ETF (CBOE: IPKW ETF) spårar ett modifierat marknadsvärderat index för globala företag som har minskat antalet utestående aktier med minst fem procent under det senaste året.

IPKW Factset Analytics Insight

IPKW är en internationell twist på emittentens USA-baserade återköpsfond PKW. IPKW investerar i företag som ingår i NASDAQ Global Ex-US Index (basindex) som nyligen har återköpt betydande belopp av sina egna aktier, med förbehåll för begränsningar av likviditet och marknadsvärde. Konceptet är enkelt: Ledningen har den största insikten om framtida affärsmöjligheter, så när de väljer att köpa tillbaka sina egna aktier beror det på att de ser det som undervärderat. Motargumentet är att återköp indikerar brist på framtida tillväxtmöjligheter, annars skulle företaget investera sina kontanter i dessa utsikter. Indexet rekonstrueras årligen i juli och balanseras kvartalsvis från och med januari.

IPKW har en årlig förvaltningskostnad på 0,55 procent. I dagsläget äger denna börshandlade fond aktier i 71 olika företag. IPKW är en utdelande ETF.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för Nasdaq International BuyBack AchieversTM Index (”underliggande index”). Fonden investerar vanligtvis minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper som utgör det underliggande indexet. Strikt i enlighet med sina riktlinjer och föreskrivna förfaranden sammanställer, underhåller och beräknar Nasdaq, Inc. (”Nasdaq” eller ”indexleverantören”) det underliggande indexet, som består av värdepapper från utländska företag som klassificeras som ”International BuyBack AchieversTM ”enligt indexleverantörens patenterade urvalsmetodik. IPKW är icke-diversifierad.

Handla IPKW ETF

Invesco International BuyBack Achievers ETF (CBOE: IPKW ETF) är en amerikansk ETF även om den investerar i internationella aktier. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnNamn% av kapitalet
WITWipro Ltd ADR5.58
NTRNutrien Ltd5.38
AKZAAkzo Nobel NV5.32
MGMagna International Inc5.25
VIV FPVivendi SE5.13
9432 JPNippon Telegraph & Telephone Corp4.94
8035 JPTokyo Electron Ltd4.80
8058 JPMitsubishi Corp4.53
POWPower Corp of Canada2.82
GWOGreat-West Lifeco Inc2.73

Innehaven kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version