Nyheter

IPAY ETF exponerar sig mot mobilbetalningsbranschen

Publicerad

den

ETFMG Prime Mobile Payments ETF (IPAY ETF) drar nytta av övergången från kreditkorts- och kontanttransaktioner till digitala och elektroniska system. ETFMG Prime Mobile Payments ETF (IPAY ETF), som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,75 procent.

Den första ETFen som riktar sig till mobilbetalningsbranschen.

Kapitaliserar på övergången från kontanter/fysiska kreditkortsbetalningar till ett mobilt/digitalt system.

Fördelar med den ökande användningen av smartphones, e-handel och behovet av problemfria transaktioner.

Om fonden

ETFMG Prime Mobile Payments ETF (IPAY®) försöker replikera så nära som möjligt, före avgifter och utgifter, pris- och avkastningsutvecklingen för Prime Mobile Payments Index. Indexet är ett riktmärke för investerare som är intresserade av att spåra den mobila och elektroniska betalningsbranschen, speciellt med fokus på kreditkortsnätverk, betalningsinfrastruktur och mjukvarutjänster, betalningshanteringstjänster och betalningslösningar (som smartkort, förbetalda kort, virtuella plånböcker).

Om indexet

Prime Mobile Payments Index (PMOBILEN) är utformat för att ge ett riktmärke för investerare som är intresserade av att spåra den mobila och elektroniska betalningsbranschen. Aktierna screenas för likviditet och viktas enligt en modifierad linjärbaserad kapitaliseringsviktad metodik. Indexet består i allmänhet av 25–40 värdepapper. En investering kan inte göras direkt i ett index.

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som i allmänhet motsvarar den totala avkastningen för Prime Mobile Payments Index. Indexet spårar utvecklingen av börsnoterade aktierelaterade värdepapper för företag över hela världen som

(i) ägnar sig åt att tillhandahålla betalningsbehandlingstjänster eller applikationer,

(ii) tillhandahåller betalningslösningar,

(iii) bygger eller tillhandahåller arkitektur, infrastruktur eller mjukvara för betalningsindustrin eller,

(iv) tillhandahålla tjänster som ett kreditkortsnätverk. Fonden investerar minst 80 % av sina totala tillgångar i indexets ingående värdepapper och i ADRs och GDRs baserat på de ingående värdepapperen i indexet. Det är icke-diversifierat.

Handla IPAY ETF

ETFMG Prime Mobile Payments ETF (IPAY ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i IPAY ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ETFMG Prime Mobile Payments ETF (IPAY ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Största innehav

NamnVikt %Kortnamn
AMERICAN EXPRESS CO7.28%AXP
MASTERCARD INCORPORATED7.06%MA
VISA INC6.65%V
ADYEN NV6.04%ADYEN NA
SQUARE INC5.43%SQ
FISERV INC5.19%FISV
FIDELITY NATL INFORMATION SVCS COM5.10%FIS
PAYPAL HLDGS INC4.93%PYPL
AFFIRM HLDGS INC3.36%AFRM
GLOBAL PMTS INC3.21%GPN

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version