Nyheter

Investmentbolag i box

Publicerad

den

Investmentbolag är ofta bra bolag att börja investera i när man börjar med aktier.

Det beror på att du indirekt äger flera bolag när du köper aktier i ett investmentbolag, de ger alltså en viss riskspridning per automatik. Då det är investmentbolagens affärsidé att just investera i andra bolag så borde de ju vara proffs på att välja ut intressanta bolag. Även erfarna investerare brukar välja att ha viss del av sina investeringar i investmentbolag både på grund av att det ger en god riskspridning men också för att man kan ha hög tilltro till personerna som styr investeringarna i respektive bolag.’

Börja spara i den här boxen

Placeringsstrategi: Svenska och globala investmentbolag.

Kriterier: Sparboxen innehåller investmentbolag både i Sverige och i USA. Vi tar fram de tre investmentbolagen på Stockholmsbörsen med störst börsvärde och de tre investmentbolagen i aktieindexet S&P500 med störst börsvärde, som samtidigt ingår i Aktieinvest sortiment.
En revidering görs varje år.

Om innehaven ändras kommer dina eventuella månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

NamnBranschFördelning
Berkshire Hathaway Inc BFinans17 %
Citigroup IncFinans16 %
Investor BFinans17 %
Latour BFinans16 %
Loews Corp.Finans17%
Lundbergs BFinans17 %

Minsta köp

500 kr

Avgift

När du månadssparar i boxen är köpavgiften 10 kronor om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kronor. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt Aktieinvests prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via Aktieinvests spartjänst Andelsorder.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version