Nyheter

Investerare utnyttjar lukrativ handel efter lanseringen av amerikanska bitcoinfonder

Publicerad

den

Skillnader i pris på token på spot- och terminsmarknader öppnar möjligheter för arbitrage, och investerare utnyttjar lukrativ handel efter lanseringen av amerikanska bitcoinfonder. Lanseringen av Wall Streets första och andra bitcoinbörshandlade fond har skapat en möjlighet för professionella investerare att göra saftiga vinster på en enkel satsning, möjliggjort av bristen på stora aktörer på den unga kryptomarknaden.

Priset på bitcoin ökade till ett nytt rekord förra veckan då 1,2 miljarder dollar i nya kontanter hälldes in i ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) på bara tre dagar, vilket signalerar en glupsk efterfrågan på den nya investeringsfonden som har terminskontrakt som spårar priset på kryptovalutan.

Men dessa inflöden och bitcoins nya rekordpris har också fångat ögat hos sofistikerade handlare som vill utnyttja gapet mellan priset på själva mynten och priset på terminsmarknaderna.

ProShares ETF är kopplad till CME-terminer. När nya pengar strömmar in i bitcoin-ETF måste fonden köpa terminer för att få exponering mot priset på bitcoin. Terminskontrakten löper ut varje månad, vilket innebär att fonden regelbundet måste ”rulla” sina innehav till nästa månads kontrakt.

Den senaste tidens uppgång i efterfrågan har pressat upp priset på kortsiktiga bitcoin-terminer och knuffat det ur synk med den underliggande kontantmarknaden – vilket skapar ett gap mellan de två priserna som affärer kan tjäna på.

”[ETF] rullar fram månadskontraktet, så när flöden kommer in i ETF:n pressas kontraktet högre, vilket vidgar [skillnaden mellan terminer och kontantpriser], säger Michael Bucella, en partner på New York-baserade hedge fond BlockTower.

En ”enkel cash and carry trade med att köpa bitcoin och sälja terminer som handlas på Chicago Mercantile Exchange ger en årlig avkastning på cirka 30 procent, säger Stéphane Ouellette, vd och medgrundare av den kanadensiska hedgefonden och mäklaren FRNT.

På traditionella marknader flyttar högfrekventa handlare in snabbt för att täppa till sådana prisgap för vinst, och möjligheten försvinner. Men bristen på stora aktörer inom kryptoindustrin gör att det är få som är villiga att sätta in det extra kapital som krävs för att radera prisskillnader.

Handel på CME är dyrare än andra handelsplatser eftersom börsen har högre marginalkrav.

Som avhandlingen är för många av de mest framgångsrika affärerna inom krypto, finns det inte tillräckligt med sofistikerade arb-spelare för att hantera och övervaka spreaden,” sa Ouellette, med hänvisning till arbitragefokuserade handelsstrategier som drar fördel av prisskillnader mellan marknader.

Möjligheten att dra nytta av denna satsning har förstärkts av det faktum att bitcoin handlas på ett brett utbud av arenor runt om i världen – vilket innebär att flera priser är tillgängliga för handlare för att köpa mynt på kontantmarknader.

Vetskapen om att ProShares kommer att rulla sina kontrakt gör att handlare räknar med att de kan lita på en konstant köpare på terminsmarknaderna för att pressa priset uppåt.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version