Nyheter

Investera i litium med denna ETF

Publicerad

den

Global X Lithium & Battery Tech ETF (NYSEARCA: LIT) investerar i hela litiumcykeln, med början i gruvdrift och raffinering av metallen och efterbehandling med batteriproduktion. LIT erbjuder ett bra sätt att investera i litium,

Denna ETF ger således en bred exponering för metallen, samtidigt som den erbjuder riktad, koncentrerad exponering lutad mot micro cap aktier. Bra spårning av dess underliggande index försämrar fondens rörliga spread och höga kostnadsförhållande. För den som letar efter en börshandlad fond (ETF) för att investera i litium är LIT det enda spelet i stan. Observera att denna ETF inte investerar i råvaran, den erbjuder en exponering mot företag verksamma inom litiumsektorn.

LIT har en tung exponering mot Asien, med 43,3% av sina nettotillgångar i Kina, 11,7% i Korea och 6,7% i Japan. 22% i USA; 5,2% i Australien; och 4,8% i Chile. Dess topp tre innehav inkluderar 12,27% i Albemarle Corp. (NYSE: ALB); 5,36% i Ganfeng Lithium Co. (OTCMKTS: GNENF); och 5,35% i Tesla, Inc. (NYSE: TSLA).

42 olika innehav ger en bra riskspridning

Fonden har samlat 1,42 miljarder dollar i förvaltat kapital med 42 innehav och en genomsnittlig spread på 0,09%. Dess kostnadskvot ligger på 0,75%, vilket innebär att det är relativt dyrare att hålla i jämförelse med andra börshandlade fonder. LIT handlar för närvarande runt $ 55, vilket ger en avkastning på 0,85%.

LIT spårar ett marknadsvärderat index för globala litiumgruvor och batteriproducenter. Fonden strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsresultatet före avgifter och kostnader för Solactive Global Lithium Index.

Två huvudsakliga skäl att investera i denna Global X-fond är tematisk exponering och effektiv tillgång. Fonden är ett tematiskt spel på litium- och batteriteknik och erbjuder effektiv tillgång till en bred korg med företag som är involverade i litiumbrytning, litiumraffinering och batteriproduktion.

Handla LIT ETF

Global X Lithium & Battery Tech ETF (NYSEARCA: LIT) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i LIT ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X Lithium & Battery Tech ETF (NYSEARCA: LIT) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Populära

Exit mobile version