Nyheter

Invescos nya US Treasury fond riktar sig till den längre änden av räntekurvan

Publicerad

den

Invesco har utökat sitt erbjudande om statsobligationer med lanseringen av en ETF fokuserad på den längre delen av den amerikanska finansmarknaden, en US Treasury fond. Invesco US Treasury Bond 10+ Year UCITS ETF ger en investerare större möjlighet att skräddarsy sin portföljs duration och avkastningskurvaexponeringar för att möta deras egna krav, vilket kan vara särskilt tilltalande med tanke på nuvarande nivåer av marknadsvolatilitet och osäkerhet kring framtida Federal Reserve-policy. ETF har den lägsta kostnaden bland konkurrerande produkter i Europa, med en löpande avgiftssiffra (OCF) på 0,06 % per år.

Paul Syms, chef för EMEA Fixed Income ETF Product Management på Invesco, sa: ”Ränteinvesterare med duration eller avkastningsmål kan hantera sina exponeringar genom löptid. Pensionsfonder kan använda denna metod för skuldmatchning medan andra kan anpassa sina portföljer för att ta hänsyn till möjligheter över hela kurvan. Vår undersökning visar till exempel att investerare kan behålla samma löptid och potentiellt få 35 räntepunkter i ytterligare avkastning genom att använda en skivstångsmetod – genom att kombinera ETF:er som är inriktade på 1-3 år och 10+ års löptid – jämfört med ett innehav i 7- 10 års hink, som för närvarande ser relativt dyr ut.”

Den nya Invesco ETF syftar till att följa utvecklingen för Bloomberg US Long Treasury Index. Indexet mäter utvecklingen av nominella skulder med fast ränta i US-dollar utgivna av det amerikanska finansdepartementet med en löptid på mer än 10 år. Realobligationer, obligationer med rörlig ränta, STRIP-obligationer och statsskuldväxlar är undantagna. Indexet ombalanseras varje månad.

Invescos portföljförvaltare kommer att använda portföljmodelleringsverktyg och -tekniker för att köpa och hålla en andel av indexpapper som representerar hela indexets egenskaper. Syftet med denna samplingsmetod är att replikera indexprestanda så nära som möjligt samtidigt som man minskar de kostnader som normalt skulle uppstå vid full replikering.

Gary Buxton, chef för EMEA ETF:er och indexerade strategier på Invesco, sa: ”Vi fortsätter att bygga ut vårt ETF-sortiment med investerardrivna lösningar, inklusive lågkostnadserbjudanden för nyckelmarknader såväl som mer innovativa exponeringar. Vi förväntar oss att ränteintäkter kommer att förbli en viktig drivkraft för tillväxt på den europeiska ETF-marknaden, och precisionsprodukter som dessa löptidsintervall kommer att göra det möjligt för investerare att konstruera bättre portföljer och ta mer kontroll över sina investeringar.”

Företagets senaste ETF-lansering fullbordar dess US Treasury-sortiment, som har 5,5 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning. Sortimentet omfattar fem löptidssegment – 0-1 år, 1-3 år, 3-7 år, 7-10 år och nu 10+ år – samt en ETF som erbjuder exponering över hela kurvan.

Invesco US Treasury Bond 10+ Year UCITS ETF
BenchmarkBloomberg US Long Treasury Index
KortnamnTREL
BasvalutaUSD
HandelsvalutaUSD
UtdelningsfrekvensKvartalsavgift
TER0.06%

Visad huvudticker är listad på LSE. GBP (handelsvaluta) och GBP-säkrade aktieklasser är också tillgängliga på LSE. ETF:en är också noterad på Xetra (i EUR och EUR-säkrad), SIX Swiss Exchange (i USD och EUR-säkrad) och Borsa Italiana (i EUR och EUR-säkrad).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version