Nyheter

Invesco stänger fyra ETFer som inte längre är ekonomiskt lönsamma

Publicerad

den

Invesco kommer att stänga fyra ETFer inklusive en global aktiefaktor ETF på 27 miljoner dollar, där produkterna inte längre ses som ”ekonomiskt lönsamma” att driva.

Förutom Invesco Goldman Sachs Equity Factor Index World UCITS ETF (SMLW), sa kapitalförvaltaren att den kommer att stänga sina europeiska småbolags-, europeiska mellanbolags- och europeiska ETFer med verkan den 10 maj.

I ett aktieägarmeddelande sa Invesco: ”Vi skriver för att informera dig om att styrelsen med beklagande har bestämt att det är i aktieägarnas bästa intresse att avsluta ETFerna.

”Styrelsens beslut att avsluta ETF:erna är baserat på arrangörens och investeringsförvaltarens råd om att fondens fortsatta existens och drift inte är ekonomiskt lönsam.”

ETFer som ska stängas:

• €8,3 miljoner Invesco STOXX Europe Small 200 UCITS ETF (SCXR)

• 5,8 miljoner euro Invesco STOXX Europe Mid 200 UCITS ETF (MCXR)

• €9,5 miljoner Invesco MSCI Europe Value UCITS ETF (EMSV)

• 24,9 miljoner euro Invesco Goldman Sachs Equity Factor Index World UCITS ETF (SMLW)

Matt Tagliani, EMEA ETF-chef för produkt- och försäljningsstrategi på Invesco, sa: ”Invesco granskar regelbundet vårt EMEA ETF-produktsortiment för att säkerställa att produkterna fortsätter att leverera effektiva lösningar för genuina kundbehov.

”Dessa fonder identifierades för rationalisering som en del av den årliga produktöversynen 2022 på grund av ihållande låg AUM, bristande kundengagemang i strategierna och frånvaron av någon tydlig katalysator som sannolikt skulle driva ökad efterfrågan i framtiden.”

Invesco lade till det totala AUM över fonderna representerar cirka 0,1 % av AUM i vårt EMEA-domicilerade börshandlade sortiment (ETP) per den 27 mars.

Det kommer när flera stora ETF-emittenter stänger europeiska aktie-ETFer de senaste dagarna på ihållande låg efterfrågan.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version