Nyheter

Invesco presenterar tematiska fonder för vind och väte

Publicerad

den

Invesco har utökat sitt tematiska utbud med lanseringen av två tematiska fonder för vind och väte . Det är två ETFer som spårar vindenergi och väte.

Invesco Wind Energy UCITS ETF (WDEY) och Invesco Hydrogen Economy UCITS ETF (HYDE) är noterade på London Stock Exchange, Deutsche Boerse, Borsa Italiana och Six Swiss Exchange med totala kostnadskvoter (TERs) på 0,60 %.

WNDE spårar WilderHill Wind Energy-index medan HYDE replikerar WilderHill Hydrogen Economy-index, som båda är lika viktade över 50 beståndsdelar.

WNDE kommer att investera i globala företag som fokuserar på att förbättra vindkraftverk, tillhandahålla material för användning i vindenergi, modernisera nätet och inkluderar företag som är involverade i vindkraft till havs och på land.

Samtidigt erbjuder HYDE exponering för företag som är involverade i vätgasaktiviteter, inklusive vätegenerering, lagring, konvertering, transport, innovation och utvecklingen av bränsleceller.

Även om de är lika viktade, investerar båda ETFerna i företag över hela börsspektrumet. Till exempel är 23 % av företagen i WNDE stora aktier, 33 % är medelstora och 44 % är småbolag.

Företag som har betydande exponering för fossila bränslen eller är involverade i aktiviteter som har en negativ inverkan på samhällen och ekosystem kommer att uteslutas.

WNDE och HYDE klassificeras som artikel 9 enligt SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).

Gary Buxton, chef för EMEA ETF:er och indexerade strategier på Invesco, sa att WilderHill-indexen ger tillgång till några av de mest erfarna renenergiföretagen. ”Nästan hälften av europeiska ETF-flöden i år har varit till produkter med en ESG-klassificering, och 40 % av dessa tillgångar var i fonder med klimatmål eller tematisk exponering som ren energi.

”Ett tema som är relativt nytt och i stort sett okänt kan erbjuda en stark tillväxtpotential men kräver expertis för att identifiera de företag som har en meningsfull exponering för temat.”

Christopher Mellor, chef för EMEA equity and commodity ETF product management på Invesco, tillade: ”När världen börjar återgå till normalitet bör vi åter fokusera uppmärksamheten på koldioxidutsläpp och öka vår användning av renare energikällor.

”Den globala vindkraftskapaciteten kommer att behöva öka med mer än 500 % till 2050 jämfört med pre-pandeminivåerna, medan väte kan ha ännu högre tillväxtpotential på grund av bristen på alternativa rena energikällor för dessa industrier.”

Invesco har redan två ETF:er för grön energi, $54m Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR), som lanserades i augusti förra året, och $68m Invesco Global Clean Energy UCITS ETF (G1CE) som nyligen uppgraderades från artikel 8 till 9 under SFDR.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version