Nyheter

Invesco anställer nordisk chef från BlackRock

Publicerad

den

Invesco har utsett Fredrik Nilsson till chef för ETF-affärsutvecklingen i Norden. Nilsson kommer att ha sitt säte i Stockholm och ansvarar för att ha kontakt med Invescos kunder över hela Norden och driva på företagets ränteintäkter och ESG-erbjudanden som har framhävts som de största möjligheterna just nu. Han kommer att rapportera till Stefan Behring, chef för Norden på Invesco.

Nilsson ansluter sig till Invesco från BlackRock där han var ansvarig för institutionell försäljning för företagets iShares-ETF: er i Norden och omfattade pensionsfonder, försäkringsbolag, hedgefonder och kapitalförvaltare.

Kommentar till utnämningen sade Behring: ”Fredrik Nilssons kompetens och erfarenhet, som härrör från hans gedigna meritlista, kommer att påskynda expansionen av Invescos nordiska ETF-verksamhet och se till att Invesco positioneras som en naturlig partner för våra kunder.”

Gary Buxton, chef för EMEA-ETF: er och indexerade strategier på Invesco, tillade: ”Invesco ser de två största börshandlade fondmarknadsmöjligheterna i Europa överlägset som i räntebärande och ESG-kompatibla ETF i både aktier och ränteintäkter.

”Fredrik Nilsson har en djupgående förståelse för dessa stora marknadstrender och hur de översätts till investeringsmöjligheter för våra kunder.”

Nilsson ersätter Abdallah Muhammad som var chef för nordisk ETF-affärsutveckling i tre år på Invesco innan han flyttade till Tabula Investment Management.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version