Nyheter

Interactive Brokers introducerar fraktionshandel i kanadensiska värdepapper

Publicerad

den

Interactive Brokers har infört aktiehandel och kunder till företaget kan nu erbjuda fraktionshandel i kanadensiska värdepapper, det vill säga alla aktier och ETFer noterade på Toronto Stock Exchange (TSE) och på CBOE Kanada.

Fraktionerad aktiehandel ger investerare ett praktiskt sätt att bygga en balanserad portfölj och att investera i aktier och ETFer, oavsett storleken på deras konto och oavsett aktiekurserna för de värdepapper de är intresserade av.

Genom att använda fraktionerad aktiehandel kan investerare sprida sin tillgångsallokering mellan en mängd olika aktier så att de kan diversifiera sin exponering oavsett portföljstorlek.

I det vanliga händelseförloppet skulle en portfölj på 2 000 $ vara ganska svår att fördela bland låt oss säga de amerikanska mega-cap tech-aktierna.

Att till exempel köpa 10 aktier i Apple till ett pris av 190 $ vardera skulle äta upp cirka 1 900 $ av den investeringen.

Att köpa 1,50 aktier i Apple till det priset skulle dock bara kräva en investering på 285 USD.

Alternativt handlas Booking.com-aktien till cirka 2 800 USD per aktie, det priset är för högt för många investerare. Men genom användningen av delaktier blir aktien mycket mer tillgänglig med människor som kan investera i t.ex. 1/20 av en aktie.

Fraktionerad aktiehandel tillåter också investerare att sätta mindre kapital för att fungera på marknaden.

Erbjuder Interactive Brokers fraktionshandel på aktier på andra marknader?

Interactive Brokers erbjuder också aktiehandel i berättigade amerikanska, brittiska och europeiska aktier. Kunder som köper delar av aktier, så kallade fraktioner, kommer fortfarande att få utdelning från de bolag som de har investerat i och de kommer också att delta i företagsåtgärder.

Interactive Brokers hoppas också kunna införa ett återinvesteringsprogram för utdelning eller dropp för delägare i framtiden.

Minsta investering för en fraktionsorder hos Interactive Brokers är bara 1,00 dollar, och vad mer fraktioner kan användas i kombination med mäklarens korghandelsfunktioner, vilket öppnar upp möjligheten till dynamiska tillgångsallokeringsstrategier för även de minsta investerarna.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version