Nyheter

Inte ens återkomsten av ryskt uran skulle få priserna att kollapsa

Publicerad

den

HANetfs medgrundare och co-VD Hector McNeil pratar med Thomas Warner från Proactive London under en spännande tid för världens marknader. Han säger att inte ens återkomsten av ryskt uran skulle få priserna att kollapsa.

De diskuterar den senaste dramatiska ökningen av uranpriserna och följdeffekten på Sprott Uranium Miners UCITS ETF (U3O8) som har haft en avkastning på över 30 procent hittills och har ackumulerat tillgångar som överstiger 150 miljarder USD. ETF blandar 80 procent urangruvproducenter med 20 procent fysiskt uran.

McNeil tillskriver sin framgång det ökande intresset för kärnkraft som en stabil ren energikälla, särskilt mitt i geopolitiska kriser. Han säger att inte ens återlämnandet av ryskt uran till den västerländska marknaden skulle kollapsa priserna eftersom fler länder förbinder sig till kärnkraftsterminer.

Han berörde också de geopolitiska spänningarna i Mellanöstern och deras inverkan på marknaderna, och betonade potentialen hos deras Future of Defense UCITS ETF (ASWC) som ett skydd mot sådana frågor.

Dessutom lyfter McNeil fram det utvecklande kryptoutrymmet i USA, med förväntningar på en lansering av Bitcoin spotprodukt. Trots oro för stagflation eller en utdragen lågkonjunktur är McNeil fortfarande optimistisk om den globala ekonomins motståndskraft och ser potential för tillväxt på medellång sikt.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla ASWC ETF

Future of Defense UCITS ETF (ASWC) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version