Nyheter

Insikter i Islamic Global Equity ETF

Publicerad

den

Saturna Capitals investeringschef Scott Klimo pratade med Steve Darling från Proactive för att diskutera sin Islamic Global Equity ETF och dess unika investeringsstrategi. Saturna Capital, som grundades 1989, blev en pionjär inom förvaltning av islamiska tillgångar i USA. De utökade nyligen sina erbjudanden till att inkludera en ETF i Europa. Islamisk investering involverar både kvalitativa och kvantitativa kriterier. Kvalitativt undviks vissa förbjudna affärsaktiviteter, såsom alkohol, fläsk, tobak och exploaterande media.

Den primära begränsningen är på ränta eller ocker, som nämns i Koranen. Följaktligen investerar de inte i konventionella finansiella aktiviteter som banker eller försäkringsbolag. Kvantitativt förbjuder de överdriven skuldsättning, definierad som skuld som överstiger 33 procent av det totala börsvärdet. Detta resulterar i en portfölj med företag som kännetecknas av stark kassagenerering och robusta balansräkningar.

Portföljen omfattar huvudsakligen teknik, hälsovård, industri och konsumentvaror/diskretionära sektorer. Dessa sektorer är i linje med sina kriterier och erbjuder starka balansräkningar och stabila kassaflöden. Saturna Capitals strategi ger traditionellt ett attraktivt skydd mot nedsidan. Deras låga skuldnivåer isolerar dem från stigande räntor, vilket gör deras strategi gynnsam i den nuvarande miljön. Saturna Capitals långvariga framgång härrör från deras engagemang för islamisk-kompatibla investeringar och deras förmåga att anpassa sig till förändrade marknadsförhållanden.

Handla ASWE ETF

HANetf Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (ASWE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version