Nyheter

Information om handelsstopp i Valour Terra (LUNA) SEK

Publicerad

den

Terra (LUNA) tokenkursen, och som en konsekvens av detta även VALOUR TERRA (LUNA) SEK, har idag sjunkit med upp till 96 procent jämfört med stängningskursen i går kväll. Anledningen till denna nedgång i Terra (LUNA) är att Terra-nätverkets stablecoin Terra USD (UST) tappade sin peg, det vill säga sin växelkurs på 1:1 mot USD.

I kölvattnet av en kort tidsperiod gick priset på UST/USD från 1,00 till 0,20 vilket har direkta konsekvenser för Terra (LUNA) på grund av detta algoritmiska stabila mynts natur. Smarta kontrakt på Terra bränner Terra (LUNA) när nya UST skapas. Å andra sidan, när USTs löses in, präglas nya Terra (LUNA)-mynt vilket leder till en ökning av utbudet av Terra (LUNA). I dagens fall kunde Terras algoritm inte längre hantera flödet av UST, vilket i slutändan ledde till ett slags bankrun på UST och förlusten av peg.

På grund av den höga volatiliteten och den rådande osäkerheten kring Terra-ekosystemet tog NGM i samråd med emittenten beslutet att tillfälligt stänga orderboken för VALOUR TERRA (LUNA) SEK.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version