Nyheter

Inflöden ger världens största ETF inflöden på 9,8 miljarder dollar på en enda dag

Publicerad

den

Världens största ETF SPDR S&P 500 ETF Trust (NYSEArca: SPY)har haft nettoutflöden på 2,84 miljarder dollar det senaste året. Den största börshandlade fonden i världen är också den största förloraren i år, men i denna takt är det inte så länge.

State Street: s SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) såg inflöden 9,8 miljarder dollar på en enda dag, enligt uppgifter sammanställda av Bloomberg. Det var det mesta på en session sedan december 2019 och en av fondens tre bästa dagar på mer än ett decennium på 319 miljarder dollar.

Framsteg mot ett vaccin mot Coronavirus hjälpte till att få igång inflödena, eftersom investerare dök in i Amerikas jämförelseindex såväl som några av de mest misshandlade sektorerna på marknaden. Medan de tunga tekniska aktierna som dominerar S&P 500 föll på måndag, slutade nästan tre fjärdedelar av mätarens medlemmar högre.

”Förvaltare som satt på sidan hade inget val. Att inte delta, efter sådana historiska nyheter, kan vara karriärmord, säger James Pillow, vd på Moors & Cabot Inc.. ”Det råder liten tvekan om att några av de pengar som nyligen togs ut från Nasdaq-fokuserade fonder snabbt hittade ett hem i det bredare , mer cykliskt baserade SPY och DIA,” med hänvisning till SPDR Dow Jones Industrial Average ETF Trust.

Tio gånger större inflöden än nummer två

Inflödena till SPY var mer än tio gånger större än den näst största ETF-vinnaren på måndag och ökade tillgångarna med 3,2% till den högsta nivån sedan februari.

”Du lägger det på baksidan av vad som hände förra veckan med att marknaden ökade kraftigt”, säger Andrew Mies, investeringschef för 6 Meridian. ”Vi befinner oss i okänt territorium när det gäller hur långt vi har kommit på så kort tid.”

Ändå har SPY drabbats av nettoutflöden på 2,84 miljarder dollar det senaste året. Fonden har blivit buffad tillsammans med aktier i pandemi-driven volatilitet, medan dess relativt höga kostnadsförhållande har lett till att den tappat mark till billigare konkurrenter.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version