Nyheter

INDF ETF spårar den indiska finansmarknaden

Publicerad

den

Nifty India Financials ETF (NYSEArca: INDF ETF) är en amerikansk börshandlad fond som handlas i dollar. INDF spårar ett index som är utformat för att återspegla utvecklingen på den indiska finansmarknaden som inkluderar banker, finansinstitut, bostadsfinansieringsföretag, försäkringsbolag och andra finansiella tjänsteföretag. Aktier väljs utifrån deras fritt flytande börsvärde, exkluderar därför låsta aktier som de som innehas av insiders och regeringar. Det underliggande indexet är den begränsade versionen av Nifty Financial Services Index, som är ett smalt index på 20 finansiella tjänster.

Den enda skillnaden är att det underliggande indexet för INDF är föremål för ett viktbelopp på 25/50, så att den maximala vikten för varje aktie är 25% och den maximala sammanlagda vikten för alla enskilda aktier med mer än 5% är 50%. Indexet genomgår en kvartalsvis återbalansering och rekonstitution.

Det är en relativt ung ETF, som startades i oktober 2020. Det gör att det förvaltade kapitalet ännu är lågt, cirka 4,7 MUSD som är fördelat på 21 innehav. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,75 procent.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som före avgifter och utgifter i allmänhet motsvarar det totala avkastningsresultatet för Nifty Financial Services 25/50 Index (”index”). Fonden investerar normalt minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i indexet eller i depåbevis som representerar värdepapper i indexet. Indexet är utformat för att mäta företagens resultat på den indiska finansmarknaden, inklusive banker, finansinstitut, bostadsfinansiering, försäkringsbolag och andra finansiella tjänsteföretag (”Indian Financial Companies”).

Handla INDF ETF

Nifty India Financials ETF (NYSEArca: INDF ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i INDF. Till IGs ETF Screener.

Innehav

NamnKortnamn% vikt
HDFC Bank LtdHDFCBANK.B18.16%
Housing Development Finance Corp LtdHDFC.BO14.58%
ICICI Bank LtdICICIBANK.13.18%
State Bank of IndiaSBIN.BO6.13%
Axis Bank Ltd532215.BO4.98%
Bajaj Finserv Ltd532978.BO4.50%
HDFC Life Insurance Co Ltd540777.BO4.47%
Bajaj Finance Ltd500034.BO4.26%
SBI Life Insurance Co Ltd540719.BO4.16%
ICICI Lombard General Insurance Co Ltd540716.BO4.03%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version