Nyheter

Illinois slog marijuanaförsäljningsrekord i juli

Publicerad

den

Återförsäljare i Illinois rapporterar ett marijuanaförsäljningsrekord i juli 2023 när de sålde marijuanaprodukter till ett värde av 140 miljoner dollar i juli 2023. Det är årets starkaste försäljning och näst högsta månadssumma för staten sedan marknaden för vuxenbruk lanserades 2020.

State Department of Financial and Professional Regulation (DFPR) släppte försäljningssiffrorna på torsdagen, som visar att invånarna i Illinois köpte 3 580 946 cannabisprodukter för vuxna förra månaden för totalt 140 048 722 dollar.

Huvuddelen av försäljningen kom från invånare i staten (104 256 118 USD), med besökare utanför staten som stod för 35 792 604 USD i fritidsinköp av marijuana. Försäljning av medicinsk cannabis rapporteras separat av en annan statlig myndighet i Illinois.

Enligt en nyligen genomförd finansiell analys kom sannolikt en stor del av dessa besökares cannabisdollar från Wisconsin, som officiellt blev en ö av förbud i regionen denna vecka efter att Minnesotas legaliseringslag trädde i kraft.

Den enda månad som Illinois såg högre försäljning sedan öppnandet av sin marknad var december 2022, då det såldes cannabis för 143 899 826 USD. Under hela 2022 nådde statens marijuanaförsäljning en rekordhög nivå på mer än 1,5 miljarder dollar.

Guvernör J.B. Pritzker (D) har också vidtagit åtgärder för att ytterligare stödja statens marijuanaindustri, bland annat genom att underteckna en budgetproposition i juni som innehåller bestämmelser som tillåter licensierade cannabisföretag att ta statliga skatteavdrag som de för närvarande är förbjudna att använda på federal nivå på grund av en Internal Revenue Service (IRS) kod känd som 280E.

Guvernören sa också i februari att statens lag om legalisering av marijuana har skapat mer än 30 000 jobb sedan lanseringen 2020.

När det gäller försäljning är Illinois en av flera delstater som upplever en ökning av marijuanaköp i sommar.

Till exempel nådde försäljningen av legal marijuana i Maryland rekordhöga 87,4 miljoner dollar i juli, den första månaden sedan fritidsmarknaden lanserades, visar statliga uppgifter.

Missouri har sålt marijuana för cirka 4 miljoner dollar per dag i genomsnitt sedan statens marknad för vuxenbruk öppnade upp i februari – och staten såg rekordstora 121,2 miljoner dollar i cannabisköp i juni.

Försäljningen av marijuana i Michigan nådde ett rekord på nästan 261 miljoner dollar i juni, visar statliga uppgifter.

Försäljningen av marijuana i Massachusetts nådde nästan 152 miljoner dollar i juni – ett rekordmånatligt rekord sedan statens marknad för vuxenbruk lanserades i november 2018.

Connecticut såg också rekordhög försäljning av marijuana i juni, på 24 miljoner dollar för de sjätte månaderna sedan öppnandet av statens fritidsindustri.

Handla CBSX ETF

HANetf The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla BLUM ETF

Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (BLUM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version