Nyheter

IG lanserar nya turbowarranter på aktier och index

Publicerad

den

IG lanserar idag en helt ny uppsättning av turbowarranter som täcker EuroStoxx50, de två dominerande asiatiska indexen Hang Seng och Nikkei 225 samt ett urval av internationella aktier. Dessa index är courtagefria* och kan handlas dygnet runt, precis som alla andra Turbo24-produkter som IG erbjuder.

IG Europe är en global tradingmäklare som varit i framkant med att skapa innovation på finansmarknaden sedan 1974. De nya produkterna lanseras i Sverige, Norge, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Nederländerna.

EuroStoxx50, japanska Nikkei 225 och kinesiska Hang Seng kommer att listas på Spectrum och är tillgängliga tillsammans med det befintliga utbudet av aktier, valutor, råvaror och utvalda globala index. De nya tubrowarranterna på aktier inkluderar bolag som Volvo AB, Volkswagen AG och Airbnb inc.

Vårt nya utbud av turbowarranter möter en tydlig efterfrågan från våra kunder och förser dem med en mängd nya produkter och tjänster utifrån deras behov. IG:s innovativa plattform riktar sig till privatkunder som vill handla turbowarranter. Konsumentskydd, transparens, kontroll och tillgång till tusentals marknader är hjärtat av IG:s verksamhet”, säger Elias Wärme Ståhl, Business Development Manager och fortsätter: ”Erbjudandet återspeglar vår målsättning att ständigt öka vårt erbjudande med en bredare tillgång till världens finansmarknader och olika produkter. I Sverige är vi väldigt stolta över att ensamma kunna erbjuda kunder ISK-konton med handel dygnet runt”.

Det finns flera fördelar med att handla med turbowarranter:
• Courtagefria (*alla affärer över €100 i nominellt belopp är courtagefria)
• Tillgång till lång eller kort exponering gentemot index och aktier, med de fördelar börshandlade produkter har;
• Garanterad knock-out-nivå som begränsar potentiella förluster;
• Transparent prissättning som ger kunden en full översyn av sin exponering, med fördelen av att handeln sker på en reglerad handelsplats;
• Möjlighet att välja egen stopp-nivå och välja den hävstång som passar bäst för din strategi;
• Möjligheten att handla direkt från grafen för den underliggande marknaden
• Kostnadsfritt demokonto där du kan testa handelsstrategier och se hur produkten skulle fungera i en simulerad miljö, på dator eller mobil – utan att behöva ansöka om ett konto eller investera några egna pengar.

”Vi fortsätter att förbättra utbudet av turbowarranter och jag är mycket glad över att vi genom vår koppling till Spectrum kan garantera en tillförlitlig 24-timmarshandel för våra användare. Detta är ett viktigt inslag, speciellt när du handlar på de asiatiska marknaderna. Våra kunder kommer att få möjligheten att handla långa och korta produkter kopplade till nya aktier och index. Några bolag som har varit särskilt intressanta den senaste månaden är exempelvis Volvo, Coinbase eller Pfizer”, säger Alessandro Capuano, Head of Exchange Traded Product IG.

De nya turbowarranterna finns på följande underliggande tillgångar:

Air Liquide SA
Airbnb Inc.
Airbus Group SE (Airbus SE)
BioNTech SE
Coinbase Global Inc.
International Consolidated Airlines Group SA
Moderna Inc.
Novavax Inc.
Palantir Technologies Inc.
Pfizer Inc.
Plug Power Inc.
Stellantis
Volkswagen AG
Volvo AB
Zoom Video Communications Inc.

EuroStoxx50
Hang Seng
Nikkei 225

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version