Nyheter

Iconic Funds ny emittent av Crypto ETN

Publicerad

den

Iconic erbjuder en bitcoin-ETN med säkerhet. Sedan onsdag har en kryptovaluta-ETN s, Iconic Funds Physical Bitcoin ETP, om utfärdats av Iconic varit möjlig att handla genom Xetra och Börse Frankfurt för första gången.

Med hjälp av detta certifikat kan investerare enkelt delta i kryptovalutans Bitcoin-utveckling utan att behöva ställa in kryptoplånböcker. Det börshandlade certifikatet (ETN) spårar NYSE Bitcoin Index och stöds av Bitcoin. Genom central clearing drar investerare också nytta av betydligt minskade risker vid avveckling av transaktioner.

NamnTillgångsklassISINOngoing chargesReferensindex
Iconic Funds Physical Bitcoin ETPETNDE000A3GK2N10,95 procentNYSE Bitcoin Index

I juni förra året blev Deutsche Börse den första börsen i världen som lanserade handel med kryptoprodukter med central clearing. Investerare kan nu välja mellan tolv ETN från fem leverantörer på Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum och Litecoin. Som ett resultat behöver investerare inte längre vända sig till oreglerade handelsplatser för investeringar i kryptovalutor. Med en genomsnittlig månadsomsättning för orderböcker på cirka en miljard euro är Deutsche Börses Xetra-marknad den europeiska marknadsledaren inom krypto-ETN-handel.

Produktutbudet i Deutsche Börses ETF & ETP-segment omfattar för närvarande totalt 1 647 ETF och 207 ETC och ETN. Med detta urval och en genomsnittlig handelsvolym på cirka 16,5 miljarder euro per månad är Xetra den ledande handelsplatsen för ETF:er och ETP:er i Europa.

Handla Iconic Funds Physical Bitcoin ETP

Detta certifikat handlas på tyska Xetra i Euro. Det betyder att det går att handla detta certifikat genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version