Nyheter

iClimas förvaltare delar frustration över Teslas ESG-problem

Publicerad

den

Gabriela Herculano, vd för iClima Earth, tillika iClimas förvaltare, som ligger bakom iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF, träffade Proactive London för att prata om hur hon delar Elon Musks frustration över Teslas ESG-problem och uteslutning från S&P 500 ESG-index.

Hon säger att S&Ps drag är en del av en bredare förändring mot användning av styrkort som försöker kvantifiera ESG snarare än att fokusera på vilka företag som erbjuder produkter och tjänster som möjliggör undvikande av CO2e.

”Vi vill ändra berättelsen i ESG”, säger Herculano, med företagets index och ETF:er i samband med HANetf, ”som syftar till att visa upp de företag som går framåt i E-frågor S-frågor och G-frågor, vi måste bevisa orsakssamband och inte korrelation.”

Handla ECLM ETF

HANetf iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ECLM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version