Nyheter

IBUY ETF kommer till Europa

Publicerad

den

HANetf riktar sig mot online-detaljhandelsboom med den senaste fondlanseringen. Med en ny ETF kommer att spåra den snabbt växande sektorn för tillväxt i detaljhandeln som har sett en pandemisk acceleration. Global Online Retail Ucits ETF, som har kortnamnet IBUY, kommer att noteras på Londonbörsen senare denna månad. Det kommer att spåra EQM Global Online Retail Growth index.

Indexet består av en globalt varierad korg med börsnoterade företag som genererar 60% eller mer av sina intäkter från onlinehandel och / eller onlinemarknadshandel. Nyckelinnehav inkluderar Etsy, HelloFresh, Peloton och Delivery Hero.

Den nya fonden kommer att ha en total kostnadsprocent på 0,69%. Denna ETF är intäktsviktad med högst 25% exponering mot tillväxtmarknader.

Jane Edmondson, medgrundare av EQM Indexes, sa: ”Caset för onlinehandel har aldrig varit starkare. Online-detaljhandel är det snabbast växande segmentet av detaljhandeln. Konkurrenskraftig prissättning, bekvämlighet med shopping, större produktval och snabb leverans har gjort onlinebutiken till en störande teknik som är här för att stanna. ”

Flera faktorer som driver online-handeln

HANetf säger att flera faktorer hade samlats för att driva online-detaljhandeln, nämligen den växande globala möjligheten, den växande internet- och mobilpenetrationen och även tekniska framsteg under de senaste åren.

Det tillade att många av dessa trender accelererades av Covid-19-pandemin, eftersom fler människor vände sig till online-detaljhandeln. HANetf sa att detta redan var en störande kraft i detaljhandeln, men pandemin har förstärkt köpmönstret i många år framöver.

HANetf har lanserat flera tematiska Ucits-ETF: er, som inkluderar tillväxtmarknadens e-handel, bitcoin, medicinsk cannabis, cloud computing, medicinsk innovation och 5G digital anslutning och infrastruktur. Företaget har vuxit från 67 miljoner dollar i början av 2020 till över 2 miljarder dollar idag.

Handla IBUY ETF

Det är i dagsläget endast kommunicerat att IBUY kommer att listas på Londonbörsen. Det gör det möjligt för europeiska investerare att handla denna börshandlade fond genom en mäklare som erbjuder handel på denna marknadsplats, till exempel DEGIRO.

HANetf har emellertid noterat sina övriga ETFer på tyska Xetra och Milanobörsen efter att ha börjat med en notering i London. Om så sker även med IBUY ETF innebär det att det kommer att gå att handla denna ETF genom en svensk nätmäklare som Nordnet eller Avanza.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version