Nyheter

Hur investerare kan få exponering för amerikanska large cap aktier

Publicerad

den

Ett av de viktigaste beslut som en investerare kan göra är hur man allokera sin portfölj över tillgångsklasser. För många investerare är ett av de största anslagen till amerikanska large cap aktier.

Vissa investerare väljer att investera i en handfull large cap-namn. Andra ha tillgång till hela universum av stora företag, vilket indikeras av investeringarna i i stort sett diversifierade indexfonder som innehåller hundratals värdepapper (t.ex. S & P 500, Russell 1000 indexbaserade fonder).

Om investerare vill ha exponering för stora amerikanska företag bör de överväga att investera i mer än bara börsnoterade företag. I en värld där kapitalet är tillgängligt och regelverk kan inte gynna långtidsbeslutande har många av världens mest innovativa företag valt att stanna privat under en längre tid.

Till exempel, på 1980-talet, gick det typiska privata tillväxtföretaget offentligt (IPO’ed) sex år efter grundandet. Idag är vissa företag privata i 10 år eller längre. Som ett resultat av detta stannar ett antal storföretag utanför börsen.

Kända Startups förblir privata … tillsvidare

Det finns många exempel på företag i olika branscher som har valt att förbli privata efter det att deras marknadsvärde passerar från small cap till large cap.

För att uttrycka detta i sammanhanget var marknadens kollapunkt för Russell 1000-indexet. Ett stort efterföljande index för large cap företag. 3,7 miljarder dollar per juni 2018. Baserat på analys från Forge finns det för närvarande 21 privatägda företag som skulle ingå i Russell 1000 index baserat på Russells marknadsvärde. Listan innehåller allmänt kända start ups som Uber, Airbnb och Pinterest, liksom mindre kända storföretag, inklusive Machine Zone, Magic Leap och Tanium.

2019 ser lovande ut för large cap företag

2019 kommer att se flera av de tidigare nämnda privata amerikanska storkapitalbolagen gå publika och ansluta sig sedan till ledande börser.

Detta var fallet vid den senaste Russell 1000-indexrekonstitutionen när DocuSign (förutom tre andra börsintroduktioner) inkluderades i indexet för offentligt handlade amerikanska large cap aktier under 2018. Men DocuSign väntade 15 år innan företaget börsnoterades i april 2018, så många investerare hade inte det här innovativa företaget i sina portföljer fram till dess.

Dessutom kan många enhörningar övergå till stora cap territorier år 2019. Om investerare bara är inriktade på offentligt ägda företag kan de missa chansen att få full exponering i USA. Amerikanska aktiemarknaden är den största i världen och om investerare vill ha full exponering för det värde som skapas av amerikanska företag, bör de överväga både privata och offentliga stora företag.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version