Nyheter

Hur ett enda företag drog ned den kanadensiska börsen

Publicerad

den

Kommer du ihåg när alla varnade för att vissa aktier representerade för mycket av de stora indexen? Det har pratats om att fem sex företag helt har dominerat amerikanska S&P500. Under 2022 har ett enda företag kommit att dra ned hela den kanadensiska börsen.

I Shopifys fall har aktien 70-procentiga ras nästan på egen hand dragit den kanadensiska aktiemarknaden i rött i år. Shopify har tagit bort glansen från vad som annars skulle vara ett av världens bästa riktmärken för aktier.

Leverantören av e-handelsprogramvara har förlorat 161 miljarder kanadensiska dollar (118 miljarder dollar) i marknadsvärde 2022, vilket orsakade en 978-punkters drag på S&P/TSX Composite Index. Utan det skulle indexet fallit med mindre än två procent i kanadensiska dollar i år, snarare än sex procent.

Handla D5BH ETF

Xtrackers MSCI Canada UCITS ETF 1C (D5BH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla H4ZR ETF

HSBC MSCI Canada UCITS ETF USD (H4ZR ETF) handlas på tyska Xetra/Deutsche Börse samt börserna i Paris, Amsterdam och Milano. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel NordnetAvanza eller DEGIRO.

Handla SXR2 ETF

iShares MSCI Canada UCITS ETF (Acc) (SXR2 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla CSCA

iShares MSCI Canada UCITS ETF USD (Acc) handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i iShares MSCI Canada UCITS ETF USD (Acc) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Handla LYPT ETF

Lyxor Lyxor MSCI Canada UCITS ETF – Dist, eller LYPT ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i iShares MSCI Canada UCITS ETF USD (Acc) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnetoch Avanza.

Handla UIM9 ETF

UBS ETF MSCI Canada UCITS ETF (CAD) Adis (UIM9 ETF) handlas på tyska Xetra/Deutsche Börse samt börserna i Paris, Amsterdam och Milano. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel NordnetAvanza eller DEGIRO.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version